Oliesector De olieprijs is dinsdagmiddag gestegen nadat het Russische persbureau Interfax meldde dat Saoedi-Arabië en Rusland het eens zijn geworden over een bevriezing van de olieproductie, op basis van een diplomatieke bron in Doha. “Vandaag was er overleg tussen vertegenwoordigers van Saoedi-Arabië en Rusland, waarbij de landen overeenstemming bereikten over de kwestie van bevriezing van de olieproductie”, zei deze persoon volgens het nog onbevestigde bericht van het persbureau. De Saoedi’s zouden hebben gezegd dat hun definitieve besluit los staat van de opstelling van Iran. Saoedi-Arabië liet eerder weten alleen over te willen gaan tot een bevriezing als andere grote olieproducerende landen van oliekartel OPEC, inclusief Iran, hieraan mee zouden werken. Iran, dat sinds het intrekken van internationale sancties weer actief is op de mondiale oliemarkt, heeft echter aangegeven niet mee te willen werken aan een bevriezing, omdat het land eerst weer op het oude productieniveau van voor de sancties wil komen. Op 17 april vindt in Doha, de hoofdstad van Qatar, een ontmoeting plaats tussen OPEC en andere grote olieproducerende landen. De hoop bestaat dat dit inderdaad een productiebevriezing oplevert, waardoor de olieprijs kan herstellen. Met uitzondering van Iran en Libië hebben alle leden van de OPEC laten weten deel te nemen aan de top. Aanleiding voor de top van OPEC en niet aangesloten producenten was de overeenkomst die Rusland, Saoedi-Arabië, Venezuela en Qatar in februari sloten, dat zij hun olieproductie wilden bevriezen op het niveau van januari 2016, mits andere olieproducerende landen dat voorstel zouden steunen. Volgens het Russische ministerie van Energie wordt het plan gesteund door vijftien landen, aldus Interfax. Volgens de Russische minister Aleksandr Novak kan tijdens de top in Doha een document worden ondertekend om de bevriezing formeel te bevestigen. De prijs voor een vat WTI is dinsdag na het nieuws flink opgelopen en noteerde 3,3 procent hoger op 41,69 dollar. Brent kostte aan het eind van de middag 3,7 procent meer, op 44,52 dollar per vat. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …