Brandon Turner is een succesvolle vastgoedmakelaar. Hij werd miljonair door gebruik te maken van verschillende voordelen die vastgoed kunnen bieden. Maar … waarschuwt hij, het is niet omdat je vastgoed koopt, dat je er rijk mee gaat worden. Vastgoed is een van de traditionele manieren om (veel) geld te verdienen … als je weet wat je moet doen.

Het grote geld in vastgoed kan je verdienen volgens de 4 geldmachines van Brandon Turner. Met elk van deze geldmachines kan je geld verdienen, maar combineer ze en je kan er echt rijk mee worden, zegt de self-made miljonair.

-1. Cash Flow

De cash flow is het geld dat je overhoudt van je inkomsten na het betalen van de kosten. Met andere woorden: wanneer je €2.000 huur int en je hebt €1.700 kosten, heb je €300 cash flow.

Natuurlijk zal €300 per maand je niet rijk maken. Maar denk eraan dat dit nog maar 1 van de 4 geldmachines is. En denk er ook aan dat dit maar over 1 vastgoedproject gaat. Heb je 10 zo’n projecten, spreken we al over €3.000 per maand.

-2. Meerwaarde

Vastgoed stijgt vaak in waarde. Wie 10 jaar geleden vastgoed kocht voor €200.000 heeft nu mogelijk een pand in handen dat €300.000 waard is. Je bent dus €100.000 rijker geworden.

Natuurlijk stijgt vastgoed niet aan een vast percentage, en kan het zelfs al eens dalen. Maar tot op heden zijn de vastgoedprijzen over heel de wereld blijven stijgen.

Deze praktische VastgoedGids legt alles uit wat je MOET weten maar wat niemand je zal vertellen. Lees hem hier >>

 

-3. De lening

Een lening bestaat uit de afbetaling van kapitaal en rente. Naarmate we de lening afbetalen, stijgt het gedeelte van kapitaal dat we afbetalen en daalt het gedeelte van de rente.

Voorbeeld: we betalen per maand €1.000 aan de bank. In het begin is dat bijvoorbeeld €700 kapitaal en €300 rente. Na 10 jaar is dat €850 kapitaal en €150 rente. Zo betaal je steeds sneller je geleend kapitaal af en stijgt jouw aandeel in de waarde van het huis.

-4. Belastingvoordeel

Dit voordeel is afhankelijk van verschillende factoren, maar overheden geven mensen de kans om minder belastingen te betalen door de aanschaf van een woning. Benut dit voordeel optimaal.

Bron: Business Insider