Poetin verboden in Rusland

Rusland is geen gewoon land. President Vladimir Poetin heeft er de touwtjes stevig in handen. Net als in China zijn er ook in Rusland westerse dingen die je er niet zal tegenkomen. Van Luxe-lingerie tot John McCain, alles wordt in het werk gesteld om kritieke invloeden in te perken.

# 1. Propaganda voor homo’s

Homo’s en lesbiennes worden in Rusland nog steeds niet geaccepteerd. Erger nog, wie propaganda verspreidt ten voordele van holebi-rechten kan daarvoor vervolgd worden. Human Rights Watch omschrijft dit als een gevaarlijke en discriminerende situatie.

# 2. Anonieme blogs

Sinds vorig jaar heeft Rusland een wet die een registratie van een blog verplicht vanaf het moment dat ze meer dan 3.000 dagelijkse bezoekers heeft. Dan valt de blog onder de mediawetgeving van het land. Dit maakt het moeilijker om kritische blogs tegen het regime van Poetin te schrijven.

# 3. Westers eten

De Russische regering heeft zo goed als alle import van voedsel uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Australië en andere landen verboden. Dit was een tegenzet voor de Russische sancties na de inval in Oekraïne.

# 4. John McCain

Amerikaans senator John McCain en een lijst van andere Amerikaanse en Europese politici mogen Rusland niet meer binnen.

# 5. Memes

Memes zijn populaire internetberichten in de vorm van een afbeelding, video, … met de nodige humor die een viraal karakter krijgen. Rusland verbiedt afbeeldingen waarin publieke figuren (lees Poetin) worden weergegeven die ‘niet in relatie staan met hun persoonlijkheid’ (lees Poetin als homo).

# 6. Vloeken

Vloeken is in Rusland sinds vorig jaar niet meer toegelaten in films, televisieseries, tv-programma’s en culturele evenementen in het land.

# 7. Luxe-lingerie

Sinds 2013 is het in Rusland verboden om kledingstukken te verkopen die met de huid in contact komen en minder dan 6% katoen bevatten, voor veiligheidsredenen. Luxe-lingerie bevat over het algemeen slechts 4% katoen.

Bron: CNN Money

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER