het einde van de euro De afgelopen tijd hebben diverse economen hun mening gegeven over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen of buiten de Europese Unie. Uiteraard zijn er duidelijke voor- en tegenstanders op het plan om het Verenigd Koninkrijk uit de EU te halen. Business Insider heeft voor de verandering een keer laten weten waarom een Brexit voor het Verenigd Koninkrijk helemaal niet zo onverstandig zal zijn. brexit-goed-2 Allereerst doet Business Insider een beroep op de bovenstaande grafiek die afkomstig is van Bank of America. Op deze grafiek is te zien dat het Britse bruto binnenlands product sinds de financiële crisis een soortgelijke groei heeft doorgemaakt als het bbp van Duitsland en Amerika. Maar, wat ook opvalt, is dat de Eurozone als geheel hier sterk op achterblijft. En juist daarom zou het goed kunnen dat het Verenigd Koninkrijk helemaal niet binnen de EU past. Het beleid dat in de Europese Unie gevoerd wordt heeft immers betrekking op de gehele EU en we kunnen zien dat het Verenigd Koninkrijk hier duidelijk niet binnen het plaatje past.

Het Verenigd Koninkrijk valt in positieve zin op

brexit-goed-1 Niet alleen het Britse bbp weet het een stuk beter te doen dan het gemiddelde EU-land. Zo kunnen we op de staafgrafiek hierboven zien dat het Britse werkloosheidscijfer ook een stuk lager ligt dan bij de meeste andere Europese landen het geval is. Ook wat dat betreft valt het Verenigd Koninkrijk dus in positieve zin op. Heel wat beleggers zijn van mening dat een Brexit enorm dom zou zijn, maar gezien deze twee grafieken is Business Insider in ieder geval van mening dat het Verenigd Koninkrijk wellicht wat minder goed binnen de EU past dan de meeste mensen op dit moment denken. Hetzelfde valt overigens te zeggen over Duitsland.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger