Zilver beter dan goud

De echte actie vind je niet bij goud. De goudprijs krijgt veel aandacht in 2017. Ondanks de sterke prestatie van de Amerikaanse aandelenmarkt zit het gele edelmetaal in een opwaartse trend. Maar naast goud is er een ander edelmetaal dat het nóg beter doet: zilver.

Op 23 december sloot de zilverprijs op $15,74  nipt boven het dieptepunt van $15,56 van 11 april 2016. Maar in plaats van verder te zakken, begon de zilverprijs aan een nieuwe klim. Op dit moment staat de zilverprijs weer boven $18. Het is daarmee een van de best presterende grondstoffen. Waar de goudprijs een kleine 10% hoger staat, klimt zilver al bijna 15% hoger (en er kan nog meer bij).

Beste grondstoffen 2017

Het meest verrassende is dat goud en zilver stijgen terwijl de aandelenmarkt in volle euforie verkeerd. Dit komt door een aantal belangrijke factoren:

Gratis Gids voor Beleggen in Zilver

Tekorten nemen toe op de zilvermarkt

De zilverprijs staat nu een stuk hoger dan tijdens de Kerstperiode, maar staat nog steeds lager dan vorig zomer. Toen ging zilver nog voor $20 over de toonbank. In vergelijking met de piek van enkele jaren geleden, net geen $50 per ounce, is zilver zelfs nog bijzonder goedkoop.

Op The Bullion House zijn nog enkele redenen te vinden waarom de zilverprijs zo goed scoort in 2017:

De vraag naar zilver is duaal. Enerzijds is er een industriële vraag, dus zilver als grondstof. Anderzijds is er een zogenaamde monetaire vraag. De laatste jaren is de vraag naar zilver door beleggers flink gegroeid. Beleggers zijn goed voor 20% tot 30% van de totale jaarlijkse vraag naar zilver. De industrie verbruikt relatief een constante hoeveelheid zilver.

In de laatste 10 jaar is er slechts in 3 jaar een sprake geweest van een klein overschot aan zilver. Sinds 2013 ligt het tekort tussen de 7% en de 14%. Het potentieel voor zilver de komende jaren is dan ook enorm!

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!