drone alarmsysteem

Dieven zitten binnenkort misschien zonder werk. Oude alarmsystemen hebben hun gebreken en zorgen vaak voor een vals alarm. Sunflower Labs gaat daar verandering in brengen. Hun systeem detecteert mogelijke gevaren en laat een drone op onderzoek gaan.

De drone streamt een videobeeld naar je smartphone waarna je kan beslissen of je huis in gevaar is of niet. Sunflower Labs begint nu testaanvragen te aanvaarden zodat ze hun systeem midden 2017 kunnen testen.

Zo werkt het alarm met een drone …

In en rond het huis staan slimme lichten en sensoren. Ze detecteren beweging, vibraties en geluid. Het systeem analyseert de ontvangen data en kan een onderscheid maken tussen mensen, auto’s en dieren. Het gebruikt hiervoor software op basis van artificiële intelligentie.

Via deze A.I. kan het systeem zelfs onderscheid maken tussen een dreigende indringer of een welgekomen persoon zoals de postbode. Het systeem herkent het verschil door de manier waarop de personen zich voortbewegen.

drone alarmsysteem 2Wanneer er een potentieel gevaar dreigt, stijgt de drone op van zijn basis – op het dak, balkon of terras – en vliegt naar het potentiële gevaar. Daar blijft de drone hangen en streamt videobeelden door naar de smartphone van de gebruiker totdat de gebruiker de opdracht geeft om terug te gaan. De app geeft ook de mogelijkheid om de politie te verwittigen.

Volgens CEO Alex Pachikov voorkomt dit systeem veel voorkomende valse alarmen. Het heeft ook het voordeel dat het volledige terrein in het oog gehouden kan worden, traditionele alarmsystemen bevinden zich enkel aan de voor- of achterkant.

De drone wordt ook ontworpen dat het zo weinig mogelijk geluid maakt. Het zal eerder een ‘hum’ voortbrengen dan een ‘buzz’, aldus Pachikov.

drone alarmsysteem 3

Er is nog geen officiële prijs bekend gemaakt, maar zou naar schatting zo’n €150 kosten. De drone kan dan gehuurd worden aan de prijs van een traditioneel alarmsysteem.

Bron: CNN Money

Foto’s: Sunflower Labs