Europese aandelen met potentieel

Volgens het onderzoek van Bank of America Merrill Lynch zijn Europese aandelen op dit moment wel erg interessant geprijsd. De meeste fondsbeheerders geven aan dat ze een belegging in Europese aandelen verkiezen boven een investering in Amerikaanse aandelen.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de afgelopen maanden flink in waarde gestegen. Uiteraard zijn de Europese markten hier ook in meegegaan, maar met name de afgelopen maand wisten de Europese aandelen in positieve zin op te vallen. Terwijl Wall Street per saldo terrein moest inleveren, wisten de meeste Europese indices flink in waarde te stijgen.

Europese aandelen zijn interessant geprijsd

verkies-europa-amerika-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index een stuk duurder geprijsd is dan het gemiddelde aandeel binnen de Stoxx 600 index. De koerswinstverhouding ligt in Amerika ongeveer 20% hoger.

verkies-europa-amerika-2

Op de tweede grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is daarnaast te zien dat ruim 80% van de ondervraagde fondsbeheerders aangeeft dat Amerikaanse aandelen sterk overgewaardeerd zijn. Europese aandelen zijn volgens ditzelfde onderzoek daarentegen sterk ondergewaardeerd. Ruim 20% van de fondsbeheerders geeft dit aan.

Wat dat betreft beschikken Europese aandelen, ten opzichte van hun Amerikaanse vriendjes, nog over voldoende groeipotentieel.