Trading Poker Men vergelijkt trading dikwijls met poker: beide maken veel gebruik van kansberekening en accepteren dat er nooit 100% zekerheid is. Ze wegen winst en risico tegenover elkaar af. Statistieken, patronen, psychologie en leren uit winst en verlies is zowel nuttig bij trading als bij poker. Er zijn grote gelijkenissen, maar ook enkele belangrijke verschillen.

Zowel bij poker als bij trading spelen psychologie en discipline een grotere rol dan fundamenten. Bij poker kan je met een zwakke hand winnen door te bluffen. Bij trading kan je door het ijs zakken met een short positie waar je gedwongen wordt uit te stappen waarna het aandeel alsnog keert en doet wat je verwacht had.

Bij poker kan je een paar kleine slagen verliezen om een grotere winst binnen te halen. Bij trading opereert iedereen in een andere tijdshorizon. Er zijn dus grote gelijkenissen, maar er zijn ook 2 grote verschillen.

Poker is een nul-spelrecord-world-online-poker

Dit betekent dat voor iedere euro die er gewonnen wordt, er ook een euro is die verloren wordt. Met trading is dat niet zo. Markten roteren vaak waardoor er periodes ontstaan waarin iedereen wint die afgewisseld worden met periodes waarin iedereen verliest.

De markt speelt een rol bij trading

Fed blufpoker Bij poker weet je ook perfect hoe groot de kans is op winst bij een bepaalde combinatie kaarten. Bij trading varieert die kans op basis van de marktomstandigheden. Een potentiële trade maakt bijvoorbeeld veel meer kans op winst wanneer de algemene markt sterk is. Dezelfde trade kan in een zwakke markt falen of minder opbrengen. Pokerspelers aanvaarden dat een 20% kans op winst gepaard gaat met het potentieel om 10 keer de inzet te winnen. Ze aanvaarden dat ze 4 keer op 5 kunnen verliezen, maar de winst van die ene keer maakt de 4 andere verliezen meer dan goed. Bij trading varieert die kans op winst meer op basis van de marktomstandigheden. Dit kan ervoor zorgen dat traders meer gaan handelen met meer en grotere verliezen tot gevolg. Of dit kan ervoor zorgen dat ze te weinig gaan handelen op de momenten dat de setup wél goed is. Jij hebt de keuze Bij poker krijg je een set kaarten, je kan niet kiezen, alleen spelen. Bij trading kan je wel kiezen waar en wanneer je speelt. Je kan aan de zijlijn blijven staan wanneer de omstandigheden niet gunstig zijn en je opportuniteiten uitkiezen wanneer de omstandigheden ideaal zijn. En dat is nu net wat ze bij Slim in Trading perfect doen. Ze weten als geen ander wanneer de tijd rijp is om te traden en wanneer ze aan de zijlijn moeten blijven staan. Met een verrassend simpele strategie is het mogelijk om net zo te handelen als de grote jongens op Wall Street. Alle geheimen van Wall Street vind je in deze handige gids.