Vincent Juvyns wijst op grote fundamentele verschillen tussen beide landen.

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks de recente volatiliteit in Japan liggen daar kansen voor beleggers, maar van Chinese aandelen kunnen zij beter afblijven. Dit zei beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5.

“Breng het gewicht in de portefeuille voor Japan op zijn minst naar neutraal. Dat is nu een bak goedkoper [dan voorheen] om te doen”, aldus Juvyns. 

Klik hier voor: JPMorgan ziet kansen in Japan, maar mijdt Chinese aandelen

Juvyns verwijst met name naar de verbetering van de governance bij Japanse ondernemingen en het minder aanhouden van liquiditeiten op de balans. Dit kan worden gebruikt om dividend uit te keren, eigen aandelen in te kopen of om lucratieve investeringen in het buitenland te doen.

Ondanks de recente acties van de Bank of Japan blijft dit onveranderd.

In China is het een heel ander verhaal, aldus Juvyns. Hoewel “spotgoedkoop” valt de economische groei tegen en kunnen de reeds opgelopen handelsbeperkingen nog strenger worden, waarschuwde de strateeg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.