Simon Wiersma van ING vreest niet voor correctie en blijft fan van grote Amerikaanse techbedrijven.

(ABM FN-Dow Jones) Nu het tweede halfjaar van start is, vragen beleggers zich af of er een correctie aankomt na die goede eerste jaarhelft, of dat aandelen nog verder kunnen stijgen.

 “Wij denken dat er nog steeds wat rek zit in de wereldwijde aandelenkoersen”, antwoordde investment manager Simon Wiersma van ING Investment Office op die vraag.

Klik hier voor: nog altijd rek in aandelen

Wiersma wees erop dat de economie toch iets beter is gaan draaien dan verwacht en de rentes zullen tegen het einde van het jaar toch wat gaan dalen.

Wiersma wees erop dat de economie toch iets beter is gaan draaien dan verwacht en de rentes zullen tegen het einde van het jaar toch wat gaan dalen.

Maar het allerbelangrijkste is volgens Wiersma dat de winsten “goed zullen blijven”. En dan vooral voor zogeheten groeiaandelen. 

Wel denkt Wiersma dat mid- en smallcapaandelen de komende maanden iets kunnen aantrekken ten opzichte van large caps. En dat geldt ook voor cyclische aandelen volgens ING.

Voor Wiersma zijn de kanshebbers voor de komende maanden ASML, Nvidia, Amazon, Microsoft en Apple. Maar ook aandelen uit cyclische sectoren als industriegoederen en energie zullen het volgens ING goed gaan doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.