Wachten op inflatiecijfer.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet in afwachting van belangrijke inflatiecijfers later woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel ongewijzigd.  

Dinsdag stegen de beurzen op meevallende producentenprijzen in de Verenigde Staten, al kijkt de Federal Reserve vooral naar de consumentenprijzen.

Als het inflatiecijfer woensdag dus hoger uitvalt dan gehoopt, kan de winst van dinsdag weer verdampen vrezen analisten. Het cijfer wordt een uur voor de opening bekendgemaakt, om half drie vanmiddag, Europese tijd.

Fed-bestuurder Raphael Bostic zei dinsdag dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie binnen de komende paar maanden klaar zal zijn voor een renteverlaging zonder een opkomende recessie. “Ik ben hoopvol dat we in de komende paar maanden op een plek zullen zijn waar we een economie hebben die min of meer geheel genormaliseerd is”, zei Bostic in Atlanta. 

De olieprijs daalde licht. Een septemberfuture WTI werd 0,3 procent goedkoper op 78,12 dollar en Brent kostte 80,52 dollar, een min van 0,2 procent.  

De euro/dollar zat nog steeds in de lift en stond op  1,1022. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0997 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Alphabet verloor voorbeurs ruim 1 procent, na een bericht van persbureau Bloomberg dat het Amerikaanse ministerie van justitie overweegt het conglomeraat met zoekmachine Google als grootste onderdeel in stukken op te breken.

Mars zal naar verwachting een bod van bijna 30 miljard dollar aankondigden op Kellanova. Het aandeel schoot krap acht procent omhoog.

Ouster daalde 17 procent voorbeurs, omdat het techbedrijf verwacht dat de omzetcijfers zullen achterblijven bij de analistenverwachtingen.

Flutter Entertainment verhoogde zijn verwachtingen voor het jaar nadat de omzet sterk steeg. Het aandeel steeg 9 procent.

Slotstanden

De S&P 500 steeg dinsdag 1,7 procent tot 5.434,43 punten. De Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 39.765,64 punten en de Nasdaq steeg 2,4 procent tot 17.187,61 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.