(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke opening tegemoet, terwijl beleggers speculeren over de mogelijke uitkomst van de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen later vandaag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd ongewijzigd.

De futures zakten wat weg door bezorgdheid dat de onderhandelingen tussen de twee landen geen doorbraak zullen opleveren, nadat beide partijen in het openbaar de verwachtingen temperden.

Er wordt gespeculeerd of er een gedeeltelijk handelsakkoord kan worden gesloten, met concessies van Beijing en een mogelijk uitstel van extra importheffingen die de regering-Trump heeft aangekondigd op Chinese goederen.

“De hele week zijn er tegenstrijdige signalen geweest van beide zijden van de onderhandelingstafel”, zei analist Matthew Cairns van Rabobank. Zo liet Beijing weten dat het aantal te bespreken onderwerpen was verminderd, terwijl de VS de zwarte lijst met Chinese exporteurs uitbreidden met bedrijven die zouden meewerken aan de onderdrukking van moslimminderheden door de Chinese autoriteiten. “Het getouwtrek tussen de twee kampen biedt de markt weinig houvast”, aldus Cairns.

In Europa stonden de aandelenmarkten ook verdeeld in de ochtendhandel, terwijl de Aziatische beurzen overwegend hoger sloten.

Later donderdag volgen Amerikaanse inflatiecijfers. Economen rekenen op 1,8 procent hogere consumentenprijzen in september, op jaarbasis.

De olieprijs daalde. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 52,47 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 58,12 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1028. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0974 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Delta Airlines noteerde vlak in de handel voorbeurs, in aanloop naar kwartaalcijfers van de luchtvaartmaatschappij.

Apple besloot een nieuwe app te verwijderen waarmee burgers en actievoerders in Hongkong de activiteiten van de politie konden volgen, na kritiek in Chinese media, omdat de veiligheid van politie en burgers door de app gevaar liep. Het technologieconcern dreigt zo verder verwikkeld te raken in de onrust. Het aandeel steeg voorbeurs 0,5 procent.

RA Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Belgische UCB voor 2,1 miljard dollar in contanten. Aandeelhouders krijgen 48 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling van de laatste slotkoers van 22,70 dollar.

Fidelity Investments volgt het voorbeeld van de broker Charles Schwab, door de transactiekosten voor beleggers geheel te schrappen. Rivaal E-trade verloor 3 procent in de handel voorbeurs.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won woensdag 0,9 procent op 2.919,40 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 26.346,01 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in het groen op 7.903,74 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties