(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong fractioneel hoger. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 1,0 procent in het groen op 607,46 punten. 

De Europese beurzen zullen proberen de winsten van dinsdag uit te breiden, nadat de Dow Jones index gisteravond voor het eerst voorbij de 30.000 punten ging en de Aziatische beurzen vanochtend overwegend winsten lieten zien. Beleggers lijken optimistisch over de verbeterde outlook voor de wereldeconomie, nu een coronavaccin steeds dichterbij lijkt te komen. 
Ook de hoop dat de machtsoverdracht in de Verenigde Staten soepel verloopt, hield beleggers op de been. 

De dollar, yen en goud, die doorgaans als een veilige haven worden gezien, leverden terrein in, terwijl de olieprijzen de rally voortzetten. 

Diverse analisten maken zich evenwel zorgen over eventuele tegenvallers voor de markt, waaronder mogelijke distributieproblemen van een vaccin of de weerzin onder mensen om zich te laten inenten. Desondanks stellen zij dat het totaalplaatje er beter uitziet dan in de lente. 

“We hebben vanaf het begin al vertrouwen gehad in de vindingrijkheid van mensen”, aldus Mike Stritch, hoofd beleggingen van BMO Wealth Management, wijzend op de ontwikkelingen rond een vaccin. “Iedereen zet erop in dat er dit jaar vooruitgang wordt geboekt en daar staan wij achter.”

Analisten van DailyFX.com denken dat de recente ontwikkelingen rond een vaccin ertoe leiden dat de social-distancing maatregelen eerder dan verwacht worden versoepeld, net als de restricties op het gebied van reizen. 

Marktanalist David Madden van CMC Markets verwacht een rustige start van de handel in Europa, waarbij de aandacht uit zal gaan naar Amerikaanse macro-economische cijfers die voor vanmiddag o pde agenda staan. Onder meer cijfers over de Amerikaanse economie, de wekelijkse steunaanvragen en het consumentenvertrouwen staan geagendeerd. Vanavond volgen ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.  

De olieprijs steeg dinsdag ruim 4 procent tot 44,93 dollar in New York. De oliemarkten rekenen in toenemende mate op een verlenging van de productiedeal van OPEC+. Het kartel en diens bondgenoten komen volgende week maandag en dinsdag bijeen. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen opnieuw 0,7 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1902. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1889 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1881 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Next Private heeft een officieel bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen Altice Europe van 4,11 euro per stuk, na de goedkeuring van het biedingsbericht door de Autoriteit Financiële Markten. Het bod wordt gesteund en aanbevolen door alle bestuursleden die niet bij een dispuut over het bod zijn betrokken.

HAL Trust heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de nettovermogenswaarde van zijn beleggingen met 1,22 miljard euro zien dalen, wat betekent dat de daling in de eerste helft van het jaar doorzette in het derde kwartaal. 

Handelaar Bert van de Pol van Todays Group wees nog op een adviesverlaging voor Aperam. Deutsche Bank haalde het aandeel van de kooplijst. Goldman Sachs werd volgens de handelaar juist positiever over Unibail-Rodamco-Westfield. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index eindigde dinsdag 1,5 procent hoger op 30.046,24 punten, de S&P 500 index steeg 1,6 procent tot 3.635,41 en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 12.036,79 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.