(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong 0,1 procent hoger. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,7 procent in de plus op 535,45 punten.

De markt kijkt woensdag uit naar de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, die naar alle verwachting zal eindigen met een renteverhoging. Onzeker is in hoeverre de centrale bank zal hinten op een agressievere normalisering van het monetaire beleid naar een hoger renteniveau.

Sales trader Gert Berendse van ING verwacht een ietwat saaie beursdag in aanloop naar de vergadering. “Meestal is de handel rustig voorgaand aan het rentebesluit, met weinig grote bewegingen. De beurzen zullen kabbelend de dag uit gaan”, voorspelde Berendse, die verder weinig verrassingen voorziet bij het rentebesluit. “De Fed zal een afwachtende houding aannemen.”

Beleggingsspecialist André Brouwers van Het Beleggingsinstituut is vooral benieuwd of de Fed uiteindelijk de rente vaker gaat verhogen dan de markt heeft ingeprijsd. “De economische cijfers uit de Verenigde Staten vertonen kleine haarscheurtjes”, zo stelde Brouwers voor de camera van ABM Financial News. “De arbeidsmarkt ontwikkelt zich zeer voorspoedig, maar over de economische cijfers van de afgelopen weken is er minder enthousiasme.”

Op macro-economisch vlak werd vanochtend al bekend dat het vertrouwen van Nederlandse consumenten in maart iets is opgelopen. Verder spendeerden consumenten in januari meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Later vandaag krijgen beleggers ook nog inzicht in de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland. Vanuit de Verenigde Staten staan naast het rentebesluit van de Fed, de wekelijkse olievoorraden en cijfers over de bestaande woningverkopen op de rol.

Wall Street sloot dinsdag hoger, mede dankzij forse winsten in de energiesector. Aandelen uit deze sector profiteerden van een sterk gestegen olieprijs. Er zijn zorgen dat lagere productie in Venezuela en spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran een kink in de olie-aanvoer kunnen veroorzaken. Evenwel was de handel aan de lichte kant in aanloop naar de vergadering van de Fed.

De Aziatische beurzen lieten vanochtend een positief beeld zien, mede geholpen door de oliegerelateerde fondsen. Chinese Shanghai Composite steeg 0,1 procent tot 3.292,19 punten, terwijl de beurs in Hong Kong een plus liet zien van 0,6 procent. De Japanse beurs bleef dicht in verband met de viering van een nationale feestdag.

De april-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange steeg dinsdag met 2,2 procent tot 63,42 dollar. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen tot 0,1 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,2268. De euro herstelde daarmee licht van de waardedaling op dinsdag, na een verrassend zwak cijfer voor het ondernemersvertrouwen in Duitsland.

Bedrijfsnieuws

Galapagos heeft op 20 maart 298.184 nieuwe aandelen uitgegeven vanwege de uitoefening van warrants. Het totale kapitaal van het biotechbedrijf bedraagt nu meer dan 277 miljoen euro.

PAI Partners deed het bod op Refresco Group gestand. PAI, dat optrekt met British Columbia Investment Management Corporation, heeft inmiddels 97,4 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van Refresco aangemeld zien worden onder het bod van 20,00 euro per aandeel.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 index eindigde dinsdag 0,2 procent hoger op 2.716,94 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 24.727,27 punten en de Nasdaq dikte 0,3 procent aan tot 7.364,30 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.