Na Powell en Chinese inflatie.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs lijkt woensdag iets lager van start te gaan. Rond de klok van acht uur noteerde de future op de AEX een min van 0,1 procent.

Dinsdag sloot de AEX licht lager op 930,70 punten, nadat het optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de Amerikaanse senaat weinig opzien baarde.

Powell gaf in zijn verklaring voor de Senaatscommissie dinsdagmiddag geen hints over een tijdpad voor een renteverlaging. Het zal “per vergadering” worden beoordeeld. Dit wordt door de markt opgevat als een teken dat dit niet de eerstkomende vergadering kan zijn, omdat de Fed juist graag wel een hint geeft als het zo ver is.

“Een verlaging in juli lijkt me nu uitgesloten en in september is niet zo zeker als de markt nu inprijst”, volgens analist Stephen Stanley van Santander.

Vandaag verschijnt Powell voor het Huis van Afgevaardigden. Verder is de beursagenda mager gevuld. Beleggers kijken vooral uit naar donderdag en vrijdag, als er nieuwe inflatiecijfers uit Amerika komen en de Amerikaanse banken het cijferseizoen aftrappen.

Verder waren er vanochtend inflatiecijfers uit China.

De Chinese consumentenprijzen stegen in juni met 0,2 procent, waar economen op 0,4 procent hadden gerekend. Het was de vijfde stijging op rij. De producentenprijzen bleven maar dalen. In juni gingen deze prijzen met 0,8 procent omlaag. Al bijna twee jaar lang dalen de Chinese producentenprijzen.

Olie werd vanochtend iets goedkoper en de euro/dollar steeg iets naar 1,0816.

Damrak

Handelaar Bert van der Pol van Today’s Group denkt dat het aandeel Sligro mogelijk in beweging komt, nadat ABN AMRO Oddo het aandeel van de kooplijst haalde. Het koersdoel luidt 16 euro.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 5.576,98 punten. Technologie-index Nasdaq kroop ook met 0,1 procent omhoog tot 18.429,29 punten, maar de Dow Jones-index eindigde 0,1 procent lager op 39.291,97 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.