(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel onveranderd. 
 
Vandaag is een rustige dag op de beurs. Macro-economisch is er weinig nieuws voor handen en opent alleen Beyond Meat de boeken nabeurs. 
 
Het Amerikaanse cijferseizoen, dat inmiddels bijna op de helft is, overtreft vooralsnog de verwachtingen.
 
Afgelopen vrijdag had 44 procent van de bedrijven uit de S&P 500 de boeken geopend. Op winstniveau deed 77 procent het beter dan verwacht en qua omzet presteerde 61 procent beter dan voorzien, zo bleek uit de cijfers van FactSet.
 
Beleggers zijn wel in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdag. De markt mikt op een renteverlaging van 0,25 procentpunt. “Dat is wel zeker”, aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank. Daarom zullen beleggers vooral kijken wat de Fed te zeggen heeft over de rest van het jaar. De markt heeft nog eens twee verlagingen voor dit jaar ingeprijsd, maar Rabobank rekent vooralsnog op slechts één verlaging in 2019.
 
Omdat de laatste macrocijfers best in orde waren, denkt Koopman dat de Fed “niet heel scheutig” zal zijn met hints voor verdere verlagingen.
 
Verder zullen beleggers ook aandacht besteden aan de ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. Onderhandelaars uit beide landen zullen deze week in Shanghai opnieuw proberen tot een handelsakkoord te komen, maar de kansen op een grote deal worden laag ingeschat. 
 
Olie noteerde maandag lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 56,02 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 63,03 dollar. 
 
De euro/dollar noteerde op 1,1124. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1125 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1127.
 
Bedrijfsnieuws
 
Jefferies heeft maandag het advies voor Galapagos verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel werd wel opwaarts bijgesteld van 130,00 naar 180,00 euro. Als gevolg van de recente grote samenwerking met Gilead verhoogde Jefferies het koersdoel. De analisten van Jefferies zijn positief over deze deal, maar wezen wel op de flinke koersstijging in de afgelopen periode in combinatie met een volgens analist Peter Welford gebrek aan grote aanjagers op korte termijn, waardoor er te weinig opwaarts potentieel overblijft om het koopadvies te handhaven.
 
Beyond Meat opent vermoedelijk ruim twee procent hoger. 
 
Slotstanden
 
De S&P 500 steeg vrijdag 0,7 procent tot 3.025,86 punten en de Nasdaq won 1,1 procent tot 8.330,21 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent hoger op 27.192,45 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.