werkloos

DoubleLine oprichter Jeff Gundlach heeft onlangs een uitgebreid interview gegeven over de toekomst van de Amerikaanse economie. Daarbij is Gundlach uitgebreid ingegaan op het feit dat Trump uiteindelijk de zege naar zich toe heeft weten te halen. Volgens hem is deze overwinning te danken aan alle Amerikanen die het gevoel hebben dat de economie hen in de steek heeft gelaten.

Gundlach is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende naam binnen de beleggingswereld. Hij heeft vaak een uitgesproken mening over de Amerikaanse economie en ook tijdens zijn laatste interview stak hij zijn mening niet weg onder stoelen of banken. Daarnaast heeft Gundlach een indicator gelanceerd die de afgelopen 30 jaar haar waarde heeft bewezen.

Gundlach indicator waarschuwt voor een recessie

gundlach-indicator

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van DoubleLine Funds, is te zien dat de bekende indicator van Gundlach onlangs een waarschuwingssignaal heeft afgegeven. Op dit moment beweegt het Amerikaanse werkloosheidspercentage boven de 12-maands Moving Average. Ook tijdens de laatste 3 recessies voorspelde deze indicator een economische neergang.

Gundlach liet zelf overigens nog weten dat er op dit moment nog geen reden is tot grote paniek. Het Amerikaanse bruto binnenlands product wijst volgens hem nog niet richting een recessie. Ondanks dat moeten we op basis van deze indicator een beetje voorzichtig zijn.