(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs gaat woensdag per saldo lager van start. Rond lunchtijd wezen de futures op de S&P 500 index op een verlies van 0,6 procent, terwijl die voor de Nasdaq op een winst van 0,1 procent duidden.

De ogen zijn vandaag vooral gericht op de Federal Reserve. De centrale bank komt vanavond met het rentebesluit.

Het rentebesluit zal naar verwachting geen verrassingen bevatten, maar de Amerikaanse centrale bank zal willen communiceren dat men voorlopig een zeer verruimend monetair beleid blijft voeren, om de recente speculatie over ’taperen’ de kop in te drukken, zo stellen door ABM Financial News geraadpleegde economen.

Goldman Sachs denkt dat de Fed pas in 2022 begint met het terugschroeven van de obligatie-opkopen.

Volgens analist Ima Sammani van Monex Europe wil de Fed “een miscommunicatie die kan leiden tot een taper-tantrum”, voorkomen.

In 2013 was er een paniekreactie op de financiële markten, toen de centrale bank liet doorschemeren dat het was begonnen met het inperken van zijn QE-programma.

Verder staan er nog orders voor de duurzame goederen en de olievoorraden op de rol.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,2115. De olieprijs maakte een pas op de plaats.

Bedrijfsnieuws

Dinsdagavond na de slotbel kwamen Microsoft, Starbucks en Texas Instruments met cijfers. Microsoft kwam met recordcijfers en het aandeel lijkt dan ook flink hoger te gaan openen. De indicatie is een winst van 2,4 procent.

Starbucks kwam met een omzetdaling, maar zag de winst wel hoger uitvallen dan voorzen. Toch zal het aandeel ruim 2 procent lager openen.

Texas Instruments opent vermoedelijk ook lager, ondanks dat de afgegeven outlook voor dit lopende kwartaal wel hoger ligt dan de analistenverwachtingen.

Voorbeurs zijn er onder meer cijfers van Abbott en Boeing en nabeurs is het de beurt aan onder meer Apple, Facebook en Tesla.

Slotstanden 

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag lager, maar de verliezen bleven beperkt. De S&P 500 index daalde 0,2 procent naar 3.849,62 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,1 procent, net als de Dow Jones.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.