Koper is het eerst historisch erkende metaal voor de mensheid, al meer dan 10000 jaar is dit metaal goed voor verschillende toepassingen, zoals het maken van wapens, munten en dergelijke.

Het is echter het meest bekend voor zijn industriële toepassingen, zoals voor het fabriceren van geleiders en legeringen.

Er wordt elk jaar zo een 28 ton koper gebruikt, waarvan de gebruiksverdeling als volgt is:

  • 45% voor het elektriciteitsnet
  • 5% voor elektronische apparaten
  • 29% voor de bouw
  • 5% voor transport
  • 10% voor verschillende andere doeleinde

Het is dus al een erg lange tijd een extreem nuttig metaal geweest, maar volgens VisualCapitalist zal koper in de nabije toekomst nog belangrijker worden dan in het verleden!

Van elektrische bedrading tot computers chips, we blijven constant nieuwe manieren vinden om dit veelzijdige metaal te gebruiken.

En de vraag naar koper zal volgens VisualCapitalist zelfs nog behoorlijk toenemen de komende jaren!

Zo stellen ze bij VC dat de opkomst van hernieuwbare energie en de elektrische auto een gigantische boost gaat geven aan de koperindustrie.

Zo heeft het productieproces van een elektrische auto maar liefst 3 keer meer koper nodig dan die van een auto met een verbrandingsmotor!

En dan is er ook nog nood aan een heel grote hoeveelheid koper voor het vervaardigen van zonnepanelen & windmolens en de bijhorende faciliteiten om de geproduceerde energie in op te slaan.

Deze hernieuwbare bronnen van energie hebben maar liefst 5x zoveel koper nodig dan de meer conventionele systemen!

Dit zijn factoren van grote proportie die de koperprijs de komende jaren fors hoger kan duwen, aldus VC.

De wereld heeft heel wat geld ingezet op de opkomst van groene energie & elektrische voertuigen, en de grootste winnaar de komende 10+ jaar zal naar alle waarschijnlijkheid de koperindustrie zijn.

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier de Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips