De vakantie is nog maar net achter de rug. Maar misschien heb jij nog steeds niet genoeg kunnen zien van de wereld. In dat geval is het handig om eens te kijken naar Nina Ragusa. Zij reist al meer dan 5 jaar rond de wereld. Terwijl ze de wereld ziet, verdient ze geld. Hoe ze dat doet en hoe je met je geld moet omgaan, deelt ze op haar blog. Dit zijn haar 7 tips over geld.

Nina Ragusa leidt voor velen een mooi leven. De jonge vrouw reist al meer dan 5 jaar rond de wereld. Het is precies een langgerekte vakantie, zegt ze zelf. Geld speelt een belangrijke rol in ons leven, ook voor diegene die een lange vakantie nemen. Dit is het advies dat Nina Ragusa geeft uit haar 5 jaar ervaring.

Maar deze tips zijn niet alleen interessant voor diegene die graag reizen, ze zijn interessant voor iedereen die graag geld over houdt op het einde van de maand.

Je kan haar tips en reizen volgen op haar blog ‘Where in the world is Nina‘.

# 1. Je hebt het niet nodig

Geld heb je altijd nodig, maar wat je koopt met je geld heb je niet altijd nodig. Er zijn zelfs veel dingen die je eigenlijk kan missen. Die dure shampoo, de derde koffie bij Starbucks, de nieuwe iPhone, … het zijn allemaal dingen die we willen, maar niet nodig hebben, zegt Ragusa. Veel mensen klagen dat ze geen geld hebben om op vakantie te gaan, maar ze doen niet de juiste dingen om er geld voor vrij te maken.

Koop geen dingen maar koop ervaring. Je moet natuurlijk niet alles opgeven, maar zoek een aantal dingen waar je zonder kan en dan komt er automatisch meer geld binnen. Ervaringen zijn waardevoller dan dingen.

# 2. Stop met geld weg te geven

Doe wat huiswerk over prijzen en gewoontes in andere landen. Ze laten je gemakkelijk meer betalen omdat ze met een toerist te maken hebben. Wie klakkeloos de lokale prijzen overneemt, gooit zijn geld weg. Vraag bijvoorbeeld een neutrale persoon wat iets moet kosten zodat je weet wat je kan verwachten.

Playing with blues and being a fairy 🦄🌈🏖☀️ ********* Croatia was INCREDIBLE! The best ways to get adventurous while exploring Split and Omis are up on the blog! Who wants to go?! 💚 @croatiafulloflife 💚 #croatia #croatiafulloflife #travelcroatia #makarska #cave #abandonedplace #beachlife #beachbabe #bluesfordays #canon #canonphotography #canonphotos #liveabroad #travelstoke #traveldeeper #goabroad #gogetlife

Een bericht gedeeld door Nina Ragusa🌏✈️ Travel Blogger (@whereintheworldisnina) op

# 3. Ga naar plaatsen die je kan betalen

Een broodje in Parijs geeft je een week eten in Mexico. Ga naar de plaatsen waar het goedkoop is zodat je niet moet wakker liggen van je budget. Het is ten slotte vakantie. Het heeft geen nut om naar plaatsten te gaan die te duur zijn zodat je er niet van kan genieten.

# 4. Neem een les aardrijkskunde

Het heeft geen zin om de halve wereld rond te vliegen om ergens een week naartoe te gaan. Er zijn altijd goedkopere alternatieven die veel dichterbij liggen. Hoe verder je moet reizen, hoe strakker het schema en hoe minder tijd je hebt om te genieten.

# 5. Minder is meer

Veel mensen verliezen geld en tijd om het maximale uit hun vakantie te gaan. Ze zitten dan constant op een bus, trein of vliegtuig om zo veel mogelijk van het land/omgeving gezien te hebben. Je kan het beter rustig aan doen, het is nog altijd vakantie.

And a happy birthday to me! I had some of my best friends there… first, me! I’m great company. Then there was pizza and wine which have always been there for me even in dark times, and then there was the beach, my life long love for the sand and sea in all of its glory. BFF for life 💙 Thanks for the birthday wishes everyone❤️😍 Much love from Montenegro 🇲🇪 @gomontenegro #ulcinj #montenegro #birthdaygirl #femaletravelbloggers #travelstoke #travelbloggers #gopro #goprolife #goprogirls #liveabroad #digitalnomad #travellifestyle #itsmybday

Een bericht gedeeld door Nina Ragusa🌏✈️ Travel Blogger (@whereintheworldisnina) op

# 6. Maak een nieuwe thuisbasis

Vlieg je 3 keer per jaar naar Azië en terug naar huis of ga je op zoek naar een plaats in Thailand om je te vestigen en van daaruit de regio te ontdekken? Je moet geen raketgeleerde zijn om te weten wat het goedkoopste is. Een nieuwe thuisbasis geeft je ook meer inzicht in de lokale cultuur en gewoontes.

# 7. Gebruik een dagelijks budget

Wat heb je nodig? Een plaats om te slapen en eten. Zoek wat een gemiddelde overnachting kost en wat een gemiddelde maaltijd kost … en je hebt je dagelijks budget. Er zijn genoeg gratis activiteiten te vinden om je tijd aan te spenderen.

Bron: Business Insider

Deze strategie maakt van iedere 100 euro een som van 4.000 euro

Warren Buffett perfectioneerde dit wonder en is het levende bewijs dat je van een klein bedrag een groot fortuin kan maken. Met de juiste aandelen kan ook jij – zelfs met een klein bedrag – hetzelfde doen.

Lees hier hoe je rijk kan worden door een klein bedrag te beleggen

Reacties