netflix-television Onlangs stelde Netflix teleur, toen het voor de buitenwacht de kwartaalcijfers presenteerde. Betekent dit nu het einde van de wereld voor de abonneedienst? Volgens auteur en belegger Jeremy Bowman zeker niet. Sterker: hij heeft onlangs aandelen van Netflix bijgekocht.  De reden dat het aandeel van Netflix meet dan 10% in elkaar stortte, was een tegenvallend cijfer ten aanzien van de groei van abonnees. Aandeelhouders verwachtten 2,5 miljoen nieuwe klanten, maar dat bleken er 1,7 miljoen. Waarom zou je dan toch nu moeten instappen?

Het lange termijn plaatje is sterker dan ooit

Natuurlijk is het verval in abonneegroei teleurstellend. Aan de andere kant gaat het slechts om één kwartaal en zegt het dus ook niet alles. Temeer omdat de groei van het bedrijf altijd enigszins volatiel geweest.  Het is namelijk niet de eerste keer is dat Netflix teleurstelt. De analisten op Wall Street echter, gaan ervan uit dat er nu een dalende trend is ingezet en extrapoleren deze cijfers naar de toekomst. Volgens de auteur is dit niet de juiste manier om de groei van Netflix te kunnen beoordelen. Netflix is en blijft marktleider binnen het segment. Het lange termijnbeleid, bijvoorbeeld om meer eigen producties te doen, betaalde zich onlangs uit toen Netflix maar liefst 54 Emmy nominaties in de wacht sleepte. Bovendien is de markt van betaaltelevisie in het aantal aansluitingen zeer groot, momenteel 1 miljard. De komende jaren zullen steeds meer bestaande betaaltelevisieabonnees gaan switchen naar internetdiensten zoals Netflix. Reden: het is goedkoper en het aanbod vergelijkbaar, zo niet beter. Binnen het gehele segment is de ruimte dan ook enorm. Zie onderstaande afbeelding. netflix  

Veel abonnees zullen weer terugkeren

Het verlies aan abonnees was te wijten aan een recente prijsverhoging die Netflix doorvoerde. De timing was echter bijzonder slecht, namelijk in een periode wanneer de consumptie van televisie sowieso minder is. Het is dus aannemelijk om te stellen dat een deel van de verloren abonnees weer terug zal komen op het moment dat het tv-seizoen weer aantrekt. Bovendien is de abonneeprijs van $10 nog steeds zeer laag, vergeleken met andere aanbieders.  HBO kost bijvoorbeeld $15 per maand. Netflix zal in de toekomst nog veel meer eigen producties maken, waardoor het aantrekkelijk blijft voor abonnees. Daarnaast heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Disney, waarmee populaire aangekochte content is toegevoegd.  

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …