Soms heb je de neiging om net wat te lang, met de verkeerde dingen bezig te zijn. Neem bijvoorbeeld besparen. Er gaat waarschijnlijk geen jaar voorbij, zonder dat je iemand in je directe omgeving hoort over besparen. En misschien ben je zelf wel aan het besparen. Met besparen is op zich niets mis. Wat op de kleintjes letten kan nooit geen kwaad. Maar, het doel is voor iedereen hetzelfde: meer geld overhouden aan het einde van iedere maand.

In onze optiek is dan niet besparen de beste manier. De beste manier is door simpelweg meer geld te verdienen.

Denk er maar over na.

Hoeveel procent van je totale maandelijkse kosten, kan je schrappen of vervangen met een goedkoper alternatief? Is dat 20%, of wellicht 40%? Waarschijnlijk ligt het ergens in die regio. Veel meer besparen, wordt echter lastig.

Laten we er eens vanuit gaan dat je het onmogelijke waar kan maken: 100% van je totale vaste lasten besparen… Dan nog heb je slechts 100% bespaard.

En dat brengt ons bij ons punt:

Besparen heeft een beperking. Maar een extra inkomen, kan oneindig hard doorgroeien.

Bij een hoger inkomen ben je niet beperkt tot slechts 30 tot 50%.

Toch doen veel mensen precies het tegenoverstelde: besparen en nog eens besparen, maar vervolgens niet de moeite nemen om eens een avond te onderzoeken hoe je een tweede inkomen kan krijgen.

In plaats daarvan, gaan ze kijken naar manieren om nog meer te besparen.

Gelukkig lees je Slim Beleggen.

Want daar hebben we in onze vastgoed gids laten zien hoe je een tweede inkomensstroom kan krijgen, met vastgoed.

Hierboven zie je een voorbeeld van onze modelportefeuille van het Groei Dividend Rapport, met daarin een vastgoedaandeel.

Als je 10.000 euro had geinvesteerd en daar anderhalf jaar niet naar om had gekeken, dan had je nu ruim 4700 euro meer op je rekening staat.

Nu snappen we dat 4700 euro niet direct het geld van de wereld is. Alleen als je 4700 euro in 15 maanden tijd moet besparen, betekent dat toch al gauw dat:

– Je het Netflix abonnement stop moet zetten
– Spotify ook maar ‘on hold’ moet doen
– Je die kop koffie van de Starbucks overslaat
– Een sportschoolabonnement annuleren
– Etc.

Daarom onze boodschap: besparen is aardig, maar maak niet de fout om daarna nooit te kijken naar een manier om meer inkomen te krijgen.

Want wij zijn er zeker van: wie 1 uur de tijd neemt om in te lezen in vastgoedinvesteringen, in plaats van 1 uur kijken naar manieren om meer te besparen, zal er over 5 jaar veel beter bij zitten.

Lees hier onze gratis gids: In 4 stappen een vastgoedmiljonair