goud perfecte storm

Algemeen zien de meeste analisten op Wall Street goud niet als een goede investering. ‘Goud is een barbaars relikwie’ zegt men dikwijls. Zelfs Warren Buffett heeft het niet voor het gele edelmetaal omdat het niets opbrengt. Het biedt geen rente en verliest daardoor veel waarde als financieel instrument.

Goud betaalt geen rente en zonder rente kan je geen gebruik maken van de kracht van samengestelde interest. Samengestelde interest werd door Albert Einstein gedoopt tot het 8e Wereldwonder. Warren Buffett werd er eigenhandig multimiljardair mee. Aangezien goud dit niet heeft, is het geen goede investering – aldus de Wall Street gemeenschap.

De magie van samengestelde interest is nu eenmaal fenomenaal. Je kan letterlijk van een klein bedrag een groot bedrag maken. Het enige dat je nodig hebt is rente en tijd. Dit is daar een mooi voorbeeld van.

Jack en Henry kopen ieder $100 van een klein bedrijfje dat smoothies maakt. Het bedrijfje betaalt $10 rente per jaar. Jack gebruikt zijn $10 om er iets leuks mee te doen, Hendry herinvesteert zijn $10 ieder jaar terug in het bedrijf.

Na 30 jaar heeft Jack een opbrengst van $300 of een rendement van 200% op zijn investering. Henry zijn rendement daarentegen bedraagt na 30 jaar geen 200% maar 1.654%. Dat is de kracht van herinvesteringen van rente, dat is de magie van samengestelde interest.

VB samengestelde interest

En dat heeft goud niet, zeggen de mainstream analisten. Daarom is goud geen goede investering.

Goud moet het dus hebben van kapitaalwinst. En ook daar verschillen de meningen wel eens. De prijs van goud kan wel eens volatiel zijn. Dat kan je zien op de volgende grafiek waar de goudprijs wordt afgebeeld aangepast aan inflatie tussen 1970 en 2015.

Goudprijs 1970 - 2015

Er zijn tijden dat goud het uitstekend doet, maar er zijn ook tijden dat de goudprijs sterk corrigeert. Goud is dan ook geen ‘investering’ zonder risico’s.

Slim Beleggen goud

Uiteraard zijn wij bij Slim Beleggen het niet eens met deze stellingen. Het koersdoel van de goudprijs ligt bij de analisten van het Goud en Zilver Rapport op $5.000. Hoe en waarom leest u in de nieuwsbrief van Slim Beleggen Trends.

En er zijn ook voldoende goudmijnaandelen te vinden die wél een dividend betalen waardoor de kracht van samengestelde interest wél kan gelden met een belegging in goud.

Bron: Time Money

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER