Een bankaccount van één van Amerika’s meest bekende tech-miljardairs was onlangs gehackt. Miljoenen euro’s waren van zijn rekening gestolen. De hackers bedachten een plan om het geld om te zetten in gouden munten. Helaas voor de criminelen was dit geld traceerbaar. Ze werden na verloop van tijd opgewacht door undercoveragenten op het moment dat ze hun pakketje wilde afhalen.

Diefstal geld

Deze criminelen waren op de hoogte van iets waar de meeste zich niet mee bezig houden: dat goud niet traceerbaar is. Geld is dat wel. Ze gebruikte het goud om het gestolen geld wit te wassen. Helaas voor de tech-miljardair wisten de criminelen reeds miljoenen dollars nog voor hun arrestatie in te wisselen voor goud.

De identiteit van het slachtoffer en de bank worden niet genoemd. Dergelijke berichten zullen de mainstream media nooit halen. Houd het grote publiek kalm. Banken moeten solide en robuust overkomen. Dergelijke berichtgevingen zullen het imago van banken enkel maar schaden.

Waar het in deze anekdote om gaat, is dat het bezit van goud één van de weinige manieren is om onder de controle van de overheid vandaan te blijven voor wat betreft jouw financiële leven.

Vandaag de dag is elke transactie inzichtelijk voor een overheid. Wanneer je …

  • iets koopt
  • iets verkoopt
  • geld stort
  • geld opneemt
  • een aandeel verhandelt
  • een cheque verzilvert
  • een bankoverschrijving verricht

… houdt de overheid een oogje in het zeil. Het is de enige manier voor de overheid om jouw te belasten voor elke financiële handeling die je verricht.

Goud daarentegen kan niet getraceerd worden door overheden. Met goud blijf je simpel gezegd onder de radar. Je blijft onopgemerkt.

Vele zullen goud zien als een belegging. Maar goud koop je in eerste instantie niet als speculatieobject. Goud is geen investering. Het is ‘geld’. Wanneer je wilt speculeren met goud, overweeg dan goudmijnaandelen.

Goud zelf is wereldwijd inwisselbaar voor fiatgeld. Het is de veiligst vorm van geld. En dat is precies waarom centrale banken goud haten. En ze doen er alles aan om het steeds moeilijker te maken om hieraan te geraken.

Bron: thecrux.com

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!