(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lager slot. Een half uur voor de slotbel daalde de S&P 500 index 0,4 procent op 2.159,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent verloor op 18.797,94 punten en de Nasdaq 0,3 procent hoger koerste op 5.223,78 punten. 

“Beleggers komen op adem na een wilde rit deze week”, aldus marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets, die doelde op de reacties na de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Er was breed gerekend op een bloedbad op de markten als Trump de teugels in handen zou krijgen, maar dit bleef woensdag uit. Ook de dag daarna bleef het sentiment positief. 

Ondanks de initiële meevallende reactie van de financiële markten is de toekomst onzeker. “Er is een hoge mate van onzekerheid over het beleid dat Trump zal uitvoeren”, schreven analisten van Bank of America Merrill Lynch. 

“Het kan geen kwaad om in het weekend eens na te denken over de gevolgen van de verkiezingsuitslag op de mondiale markten”, aldus Lawler van CMC Markets.  

Op macro-economisch vlak bleef het rustig vandaag. Beleggers kregen enkel inzicht in het consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 87,2 eind oktober naar 91,6 halverwege deze maand.

Verder was het vandaag in de Verenigde Staten Veterans Day, waardoor de obligatiemarkt gesloten bleef. 

Olie sloot vrijdag lager. De december-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,25 dollar lager, of 2,8 procent, op 43,41 dollar. De markt maakt zich zorgen over de alsmaar stijgende olieproductie van OPEC-landen en vraagt zich af of er deze maand wel een definitief akkoord zal komen over het terugdringen van de productie. Analisten van Macquarie zagen eerder nog een kans van 60 procent dat er daadwerkelijk een definitieve productiedeal wordt gesloten in Wenen eind deze maand.

De euro/dollar noteerde op 1,0849. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0905 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0989 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney heeft in het vierde kwartaal een hogere nettowinst behaald. De jaaromzet- en -winst betekenden een record voor het bedrijf. Een half uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen noteerde het entertainmentconcern 3,1 procent hoger.

Vandaag kwam in de Verenigde Staten van de prominente fondsen alleen J.C. Penny Corporation met cijfers over het derde kwartaal, waarin het bedrijf het verlies halveerde en een positieve omzettrend in oktober waarnam. Het aandeel steeg vrijdagavond in New York met 4,0 procent.

Alibaba heeft op Singles’ Day voor 17,8 miljard dollar aan omzet gegenereerd. Het grootste deel werd via mobiele applicaties gegenereerd. Het aandeel Alibaba noteerde vrijdag evenwel 1,4 procent lager. 

Het aandeel Nvidia spoot maar liefst 30,8 procent omhoog, nadat de producent van computerhardware donderdag met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.