(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,1 procent tot 2.855,34 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 25.976,40 punten en de Nasdaq noteerde 1,4 procent hoger op 7.836,49 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten hadden in eerste instantie moeite richting te vinden, nadat de Amerikaanse centrale bank een dag eerder meldde in 2019 de rente waarschijnlijk niet te verhogen. Daarnaast kondigde de Federal Reserve aan in september te stoppen met de afbouw van zijn balans.

Wall Street sloot woensdag lager, waarbij de financials onder druk stonden omdat de rente op staatsobligaties daalde. Lagere rente en een vlakkere rentecurve worden als negatief voor kredietverstrekkers beschouwd. Sommige analisten wezen de zwakte op de aandelenmarkten ook toe aan de zorgen over de Amerikaanse economische groei, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zijn bezorgdheid uitte over de wereldwijde groei.

Commentaar van de Amerikaanse president Donald Trump droegen tevens bij aan de volatiliteit, nadat hij aangaf dat de tarieven op Chinese goederen ‘gedurende een aanzienlijke periode” kunnen blijven bestaan, zelfs nadat een handelsovereenkomst is gesloten, om de handhaving van de overeenkomst te bevorderen.

Het Chinese ministerie van handel bevestigde donderdag dat de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin op 28 en 29 maart China zullen bezoeken om verder te praten over de handelsbetrekkingen, terwijl de Chinese vice-premier Liu He begin volgende maand naar Washington zal reizen om de onderhandelingen voort te zetten.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 16 maart is gedaald met 9.000 naar 221.000, terwijl economen rekenden op 225.000 aanvragen.

Tevens werd bekend dat de index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia in maart flink is verbeterd. De zogenoemde Philly Fed index steeg van 4,1 negatief in februari tot 13,7 positief in maart. Een maand eerder was er juist nog een sterke daling van de index.

De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in februari fractioneel gestegen. De index steeg in februari met 0,2 procent op maandbasis tot een indexstand van 111,5.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1354. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1388 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1411 op de borden.

Vrijdag staan op macro-economisch vlak een voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie over maart geagendeerd, gevolgd door de bestaande woningverkopen in februari en de groothandelsvoorraden in januari.

Bedrijfsnieuws

Biogen noteerde bijna 30,0 procent lager, nadat het concern besloot om testen in een laat stadium van de behandeling van de ziekte van Alzheimer te staken.

Micron Technology steeg 9,2 procent, ondanks tegenvallende kwartaalresultaten van de chipfabrikant een dag eerder.

Darden Restaurants won 6,9 procent. De moedermaatschappij van Olive Garden rapporteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar.

Conagra Brands won 13,3 procent. Het voedingsmiddelenconcern boekte beter dan verwachte resultaten.

Levi Strauss beleefde donderdag zijn beursgang en sloot 32,9 procent hoger.

Land’s End verloor 4,6 procent, nadat de kledingretailer een 59 procent lagere winst rapporteerde, terwijl de omzet onder de verwachting uitkwam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.