(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.367,91 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 20.727,03 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,3 procent hoger op 5.913,61 punten.

“De aandelenmarkt is grotendeels hersteld van de verkoopgolf, volgend op het intrekken van het nieuwe Republikeinse wetsvoorstel omtrent het zorgstelsel, waardoor de markt het vertrouwen verloor in het vermogen van president Donald Trump om zijn beloofde beleid, waaronder belastingverlagingen en een forse verhoging van de fiscale bestedingen, te realiseren”, aldus aldus marktanalist Tony Cross van TopTradr. “De klok tikt zeker. Beleidsmakers moeten het eens worden over de Amerikaanse begrotingsplannen tegen eind april”, voegde hij toe. “De waarderingen [op de aandelenmarkten] zijn hoog en er is veel winst te nemen, dus elke hint dat ofwel de fiscale hervormingen niet doorgaan of dat de overheid in een impasse verkeert over de Amerikaanse begroting, biedt het potentieel voor een omslag in de markt”, aldus de analist.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2016 iets harder is gegroeid dan in twee vorige ramingen naar voren kwam en overtrof daarmee tevens de verwachtingen. De grootste economie ter wereld groeide in het vierde kwartaal met 2,1 procent.  

Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 25 maart gedaald met 3.000 tot 258.000 eerste steunaanvragen.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,84 dollar hoger, ofwel 1,7 procent, op 50,35 dollar

De euro/dollar noteerde op 1,0686. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0727 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0764 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal publicaties in de Verenigde Staten geagendeerd. Voorbeurs verschijnen dat over de persoonlijke inkomens en bestedingen in februari, gevolgd de inkoopmanagersindex van de regio Chicago in maart en het consumentenvertrouwen in maart.  

Bedrijfsnieuws

Cenovus Energy noteerde 12,8 procent lager, na het nieuws dat ConocoPhillips het merendeel van zijn Canadese teerzand-assets aan het bedrijf verkoopt.  ConocoPhillips steeg 8,5 procent.

Lululemon Athletica verloor 23,4 procent, nadat diverse analisten hun koersdoel voor de retailer verlaagden, volgend op teleurstellende resultaten in het vierde kwartaal en een zwakke outlook.

Apple daalde 0,2 procent, nadat de techgigant woensdag voor de tweede opeenvolgende dag op recordniveau sloot en voor de zesde keer in maart.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.