(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

De markt kijkt woensdag met name uit naar de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve. “De Federal Reserve weet vrijwel altijd het vizier op zich gericht, vooral als president Donald Trump kandidaten interviewt om Fed-voorzitter Janet Yellen op te volgen als haar termijn eindigt in februari”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. “De dollar trekt recent aan, na melding dat Trump onder de indruk is van John Taylor, die als meer hawkish wordt beschouwd dan Yellen”, voegde hij toe.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekend dat  dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 3,6 procent. De marktindex steeg van 405,2 vorige week naar 419,7.

Tevens werd bekend dat het aantal in de Verenigde Staten in aanbouw genomen woningen in september is gedaald met 4,7 procent naar 1,127 miljoen woningen, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 4,5 procent tot 1,215 miljoen vergunningen.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration de wekelijkse olievoorraden. Tot slot publiceert de Federal Reserve zijn Beige Book.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een paneldiscussie in New York waar voormalig New York Fed-voorzitter William Dudley en Rob Kaplan, de voormalig voorzitter van de centrale bank in Dallas, aan deelnemen.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 52,33 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent duurder werd op 58,33 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1759 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon IBM voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techgigant dinsdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Het aandeel steeg 6,4 procent procent.

Fogo de Chão noteerde 5,0 procent lager, nadat de restaurantketen dinsdag een teleurstellende outlook afgaf.

Abbott Laboratories won 1,3 procent, nadat het concern in het derde kwartaal een nettowinst boekte van 603 miljoen dollar, ofwel 0,34 dollar per aandeel, op een omzet van 6,83 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.559,36 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 22.997,44 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 6.623,66 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.