(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond het middaguur tot 0,4 procent in het groen.

Het zwaartepunt van de handelsdag ligt vrijdag bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport van mei. Daarbij zal de aandacht met name uitgaan naar de loongroei. Vooraf geraadpleegde economen rekenen op een stijging van het aantal nieuwe banen in mei met 225.000 stuks. Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting 3,9 procent bedragen.

Een tweede punt van focus is de voortdurende handelsspanningen tussen Washington en de rest van de wereld, nadat de Amerikaanse president Donald Trump donderdag duidelijk maakte door te gaan met het plan om de invoer van staal en aluminium uit Europa aan banden te leggen via importtarieven. Vanaf vrijdag zullen de VS importtarieven van 25 procent op buitenlands staal en 10 procent op aluminium invoeren.

“Na zo’n sterke invloed van de politiek op de handel de afgelopen dagen, zullen investeerders opgelucht zijn op de focus de kunnen verschuiven naar economische data, met de publicatie van het banenrapport”, zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. “Er wordt een solide rapport voorzien en als dat wordt geleverd, wordt het vooruitzicht op een renteverhoging in juni versterkt”, voegde hij toe.

Naast het banenrapport staan tevens de Amerikaanse autoverkopen in mei geagendeerd, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie over mei en de Amerikaanse bouwuitgaven.

Olie noteerde vrijdag verdeeld. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 66,87 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,1 procent duurder werd op 77,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1707. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1684 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1692 op de borden

Bedrijfsnieuws

Abercrombie & Fitch kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. De kledingretailer publiceert vrijdag kwartaalcijfers. Het aandeel steeg donderdag nabeurs 2,9 procent. In de elektronische handel voorbeurs was nog geen nieuwe koers tot stand gekomen.

Lululemon steeg voorbeurs 7,3 procent. Het concern rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten en gaf tevens een meevallende outlook voor de rest van het jaar af.

Zuora steeg 8,0 procent, nadat de kwartaalresultaten en outlook van het bedrijfssoftwareconcern beter waren dan verwacht.

Costco daalde 1,2 procent, na tegenvallende omzetcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,7 procent lager op 2.705,27 punten. De Dow Jones index eindigde 1,0 procent in het rood op 24.415,84 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 7.442,12 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.