(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de markt in aanloop naar het besluit volgens marktanalist David Madden van CMC Markets voorzichtigheid zal betrachten. “Handelaren verwachten al met al een renteverhoging van 0,25 procent. De daaropvolgende persconferentie is volgens de analist het hoogtepunt van de avond. “Begin dit jaar was er nog de speculatie dat er in 2018 vier renteverhogingen zouden zijn en dat is nog steeds een mogelijkheid”, aldus Madden. “De markt zal luisteren naar aanwijzingen over het toekomstige monetaire beleid van de centrale bank”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 1,5 procent. De marktindex daalde van 370,8 vorige week naar 365,3.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn in mei op maandbasis met 0,5 procent gestegen, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 3,1 procent.

Later volgt naast het Fed-rentebesluit nog het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 66,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1765. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1749 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1745 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat CEO Elon Musk plannen aankondigde om het werknemersbestand te reduceren met ongeveer 9 procent. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger.

H&R Block daalde voorbeurs 18,6 procent, hoewel het concern dat belastingaangiften voorbereid over het eerste kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde en het dividend verhoogde.

AT&T verloor voorbeurs 3,7 procent, terwijl Time Warner ruim 4,0 procent steeg, na de uitspraak dinsdag dat AT&T door kan gaan met de overname van Time Warner van bijna 85 miljard dollar.

21st Century Fox steeg 7,2 procent, omdat de uitsprak rond de overname van Time Warner mogelijk het startsein inluidt voor een goedkeuring voor de verkoop door 21st Century Fox van een deel van zijn tv- en film-activa, nadat het concern instemde met een deal van 52,4 miljard dollar met Walt Disney.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.786,85 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 25.320,73 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.703,79 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties