(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Bedrijfsresultaten blijven een belangrijk focuspunt op dinsdag, waarbij beleggers zich afvragen of het positieve gevoel in het tweede kwartaal cijferseizoen tot nu toe zal doorgaan”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. “Als bedrijven blijven leveren zoals tot nu toe het geval is, is sprake van een zeer goed cijferseizoen, wat de leemte zou moeten helpen vullen van Trump’s tot dusver niet bestaande economische groeibeleid”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de inkomens van Amerikanen in juni stabiel bleven ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl de persoonlijke uitgaven met 0,1 procent stegen.

Later volgen de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markit Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni, gevolgd door verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Daarnaast verwerkt de markt dinsdag de meest recente politieke ontwikkelingen in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. “Het ontslag van de communicatiedirecteur van het Witte Huis zou kunnen worden geïnterpreteerd als een herbevestiging van het gezag van de uitvoerende macht van de administratie of als een teken van de ergste chaos in het Witte Huis sinds de inauguratie van de president”, aldus hoofdeconoom Paul Donovan van UBS.

Olie noteerde dinsdag lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 49,77 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 52,22 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1816. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1831 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde 0,1 procent hoger. De techgigant publiceert nabeurs zijn kwartaalresultaten. Het concern hanteert bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal een nieuwe boekhoudstandaard voor de omzet.

Farmaceut Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet en verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Persbureau Thomson Reuters heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 515 miljoen dollar op een omzet van 2,78 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,60 dollar per aandeel. Het concern verhoogde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar. Er werd nog niet in het aandeel gehandeld voorbeurs.

Sprint steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent, nadat het tekecombedrijf de verwachtingen voor de operationele winst in het hele boekjaar verhoogde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.470,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.348,12 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties