(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte voorbeurs op dat de drie belangrijkste Amerikaanse benchmarks er vrijwel vlak bijliggen, terwijl handelaren nog steeds voorzichtigheid betrachten na de wereldwijde daling op de aandelenmarkten vorige week. “Het debat over belastinghervormingen loopt nog steeds en ook al lijkt het erop dat president Donald Trump niet precies krijgt wat hij wilde, zijn handelaren nog steeds een beetje optimistisch”, aldus Madden.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een bijeenkomst van centrale bankiers in Frankfurt. Federal Reserve-voorzitter Janet Yellen schuift aan bij een paneldiscussie. Chicago Fed-voorzitter Charles Evans zei tijdens de bijeenkomst dat een nieuwe benadering nodig is om de rentetarieven vast te stellen. 

James Bullard van de Federal Reserve in St. Louis spreekt dinsdag in Kentucky. Atlanta Fed-voorzitter Raphael Bostic houdt dinsdag een speech over de economische vooruitzichten en het monetair beleid.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag reeds bekend dat het sentiment in het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde staten in oktober licht is verbeterd. De sentimentsindex steeg van 103,0 in september naar 103,8 in oktober.

Amerikaanse producentenprijzen zijn in oktober op jaarbasis met 0,4 procent gestegen, gelijk aan een maand eerder.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 56,44 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 62,74 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1747. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1688 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1667 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een nettowinst van 2,2 miljard dollar, ofwel 1,84 dollar per aandeel, op een omzet van 25 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger.

General Electric noteerde voorbeurs 0,2 procent lager, nadat het aandeel maandag 7,2 procent daalde, toen het concern zijn strategische plannen presenteerde.

Buffalo Wild Wings steeg voorbeurs 26,5 procent. The Wall Street Journal schreef dat een privaat investeringsbedrijf 2,3 miljard voor de restaurantketen heeft geboden.

Advance Auto Parts kan tevens rekenen op de aandacht van beleggers. Het concern heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 96 miljoen dollar geboekt, ofwel 1,30 dollar per aandeel, op een omzet van 2,18 miljard dollar per aandeel. Het aandeel steeg 14,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.584,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 23.439,70 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.757,60 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties