(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het rood.

Daarmee wordt de neerwaartse trend van een dag eerder voortgezet. De Amerikaanse aandelenmarkten zagen eerdere winsten vervliegen vanwege de aanhoudende zorg over de geopolitieke handelsproblemen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei niet echt tevreden te zijn over de voortgang van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast liet de president doorschemeren dat de top in juni met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un mogelijk niet doorgaat.

De fiscale maatregelen van de regering Trump kunnen opnieuw op aandacht rekenen, nadat Trump dinsdagavond zei dat de regering “nog een extra belastingverlaging zal indienen ergens voor november. Het wordt iets heel bijzonders”, benadrukte Trump.

“De belangrijkste vraag is of de huidige risk-off rally benen heeft, wat betekent dat we ons moeten voorbereiden op een bredere heropleving van geopolitieke risico’s”, zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. Het antwoord zou volgens de marktanalist nee kunnen zijn omdat de Trump-administratie zich opnieuw bediend van grootspraak. “Wij zijn van mening dat dit onderdeel is van de onderhandelingstactiek”, voegde hij toe.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorig week is gedaald met 2,6 procent. De marktindex daalde van 376,5 naar 366,7 deze week.

Later op de dag volgen de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van mei, de nieuwe huizenverkopen, de olievoorraden en de notulen van de laatste vergadering van het beleidscomité van de Federal Reserve op 1 en 2 mei.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 71,87 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 79,19 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1715. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1743 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1780 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Comcast werkt aan een bod op 21st Century Fox dat beter is dan dat van Disney. Dit bevestigde Comcast voorbeurs. Disney bracht reeds een bod uit op onderdelen van mediabedrijf 21st Century Fox ter waarde van 52,4 miljard dollar.

Hewlett Packard Enterprise kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op zakelijke infrastructuur en software, dinsdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,4 procent hoger.

Macy’s heeft Paula Price benoemd tot nieuwe CFO. Price zal per 9 juli aantreden en volgt Karen Hoguet op, die na 21 jaar als financieel directeur met pensioen gaat. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Lowe’s rapporteerde voorbeurs over het eerste kwartaal een nettowinst van 988 miljoen dollar, ofwel 1,19 dollar per aandeel, op een omzet van 17,4 miljard dollar. De vergelijkbare omzet stelde teleur. Het aandeel steeg 3,4 procent.

Target heeft in het eerste kwartaal een nettowinst van 718 miljoen dollar, ofwel 1,33 dollar per aandeel, geboekt, op een omzet van 16,78 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,32 dollar per aandeel. Het concern herbevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel verloor 5,3 procent.

Tiffany & Co boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet. De resultaten waren beter dan verwacht. De Amerikaanse juwelier steeg voorbeurs 14,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.724,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het rood op 24.834,41 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 7.378,46 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.