(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel licht lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.791,14 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.96635 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 7.551,75 punten.

De markt had donderdag moeite richting te bepalen. Nadat het nieuws over de mislukte nucleaire gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, werd gecompenseerd door beter dan verwachte economische groeicijfers.

De Noord-Koreaanse/Amerikaanse top werd afgesloten zonder een deal vanwege een verschil van mening over het opheffen van de sancties tegen het communistische land. Toch sprak Trump de hoop uit dat een akkoord kan worden bereikt. Hij sprak van een “enorm potentieel” voor het land.

De markt zag zich echter gesteund door beter dan verwachte Amerikaanse economische groeidata. De grootste economie ter wereld groeide in het vierde kwartaal op een geannualiseerde basis met 2,6 procent. Vooraf werd gerekend op een opwaartse bijstelling naar 2,2 procent.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 23 februari is gestegen met 8.000 tot 225.000 aanvragen, terwijl economen rekenden op een stijging naar 220.000.

De bedrijvigheid rond de regio Chicago in de Verenigde Staten is in februari onverwacht veel harder gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 56,7 in januari naar 64,7 deze maand. De verwachting van analisten was een daling tot 56,1.

Olie noteerde donderdag fractioneel lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1381. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1383 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1369 op de borden.

Vrijdag staan er in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijn de persoonlijk inkomens en bestedingen van achtereenvolgens december en januari, gevolgd door de inkoopmanagersindices voor de industrie van Markit en ISM en het consumentenvertrouwen in februari.

Bedrijfsnieuws

JC Penney steeg 25,0 procent, na sterker dan verwachte winst- en omzetcijfers. Het bedrijf kondigde de sluiting van winkels aan.

De fabrikant van computers en printapparatuur HP noteerde 18,6 procent lager, na tegenvallende omzetcijfers woensdagavond. Het bedrijf verkocht minder notebooks en desktopcomputers en meldde een dalend marktaandeel in printer-benodigdheden.

Fitbit verloor 14,3 procent, na de publicatie van resultaten woensdag nabeurs. Het bedrijf boekte winst in het afgelopen kwartaal, maar de verwachting voor het verlieslatende lopende kwartaal viel tegen. De maker van draagbare apparatuur sloot in aanloop naar de cijfers nog 4 procent hoger.

Horizon Pharma klom 33,6 procent in de handel voorbeurs, na positieve testresultaten voor een behandeling van een oogaandoening.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties