(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlak slot. De toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de slotzoemer fractioneel hoger op 2.860,59 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat beleggers slechts in beperkte mate reageerden op de plannen van China om hogere importtarieven door te voeren op 16 miljard dollar aan goederen uit de Verenigde Staten. Deze actie volgt op de publicatie van de definitieve lijst met Chinese goederen ter waarde van 16 miljard dollar waarop door Washington importheffingen van 25 procent worden gezet.

In China bleek vanochtend de export in juli meer te zijn opgelopen dan voorzien, terwijl de import nog veel meer stijging vertoonde. China had hierdoor vorige maand een handelsoverschot van 177 miljard yuan, of circa 28 miljard dollar. Economen rekenden vooraf op een overschot van ongeveer 39 miljard dollar. Madden van CMC sprak van teleurstellende cijfers die China bovendien in een lastige positie plaatsen in het handelsconflict met de Verenigde Staten.

“De markten stevenen af op een van de traagste handelsperiodes en het is geen verrassing dat de koersbewegingen vandaag beperkt bleven door de afwezigheid van groot nieuws”, aldus marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial. “Met het cijferseizoen bijna achter de rug, zullen beleggers vooral reageren op nieuws gerelateerd aan het handelsconflict”, aldus Korsby, die verwacht dat dit nog “een volle maand” kan duren voordat er halverwege september weer meer nieuws te melden is.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 3,0 procent. De marktindex daalde van 353,1 naar 342,5.

Op donderdag krijgen beleggers nog cijfers te verwerken over de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen over juli. Ook openen Perrigo en Dropbox de boeken.

Tot dusver is volgens FactSet 80 procent van de bedrijven uit de S&P 500 met kwartaalcijfers gekomen, waarbij bedrijven gemiddeld een winst- en omzetgroei rapporteerden van respectievelijk 24 en 9,8 procent. Dit voedde het besef dat de Amerikaanse economie mogelijk zal blijven groeien, ondanks het handelsconflict met China.

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag flink lager gesloten, nadat de olievoorraden vorige week minder hard daalden dan verwacht. De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 2,23 dollar lager, of 3,2 procent, op 66,94 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1616. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1622 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1599 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde 1,7  procent lager. Dinsdag sloot het aandeel 11 procent in de plus op 379,56 dollar, nadat CEO Elon Musk op Twitter aankondigde te overwegen om zijn bedrijf van de beurs te halen. Musk suggereerde daarbij een prijs van 420 dollar per aandeel en stelde dat de financiering al rond zou zijn. De medebestuurders van Musk bij Tesla lieten woensdag weten de plannen van de CEO te bekijken.

Disney daalde 1,9 procent. De entertainmentgigant publiceerde dinsdag nabeurs tegenvallende resultaten.

Thomson Reuters zag in het tweede kwartaal de winstontwikkeling onder druk staan, ondanks een hogere omzet. Het aandeel won 3,3 procent.

Salesforce.com steeg een half procent, nadat het softwarebedrijf dinsdag laat CFO Keith Block promoveerde tot co-CEO samen met oprichter Marc Benioff.

Michael Kors steeg bijna zes procent, nadat het modehuis in het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde. Michael Kors verhoogde tevens de verwachtingen voor het hele boekjaar.

Snap presteerde het afgelopen kwartaal eveneens beter dan verwacht. Het aandeel van het moederbedrijf van de populaire foto-app Snapchat daalde evenwel krap zes procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.