(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel grofweg vlak.

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China domineerde het sentiment vorige week en zal waarschijnlijk ook deze week zijn stempel op de markten drukken. Het Chinese Huawei was vorige week het middelpunt van het handelsgeschil. Het sentiment verbeterde tegen einde van de beursweek toen de Amerikaanse president Donald Trump zei dat een deal nog steeds mogelijk is, op voorwaarde dat er strenge beperkingen worden geïmplementeerd met betrekking tot het Chinese technologiebedrijf. Gisteren zei Trump echter nog niet klaar te zijn om een deal met Beijing te sluiten.

“Hoewel wij, zoals de meeste beleggers, hoopvol zijn een handelsovereenkomst eerder vroeger dan later wordt gesloten, denken we niet dat het hopen voor het beste de ideale manier is om te beleggen”, zei marktstrateeg Lindsey Bell van CFRA. “De aard van de problemen is veel structureler en complexer dan slechts het aanpakken van het handelstekort”, voegde de strateeg toe.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de S&P Case Shiller-index van maart, gevolgd door het consumentenvertrouwen in mei. In Europa bleek het vertrouwen toegenomen.

De euro/dollar noteerde op 1,1188. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1179 en bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond er een stand van 1,1191 op de borden.

De olieprijs noteerde tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse fabrikanten van landbouwmachines, die al kampen met een neergang van vijf jaar, staan dinsdag onder druk, vanwege het Amerikaanse handelsconflict met China en de de daaruit voortvloeiende hogere kosten voor staal en onderdelen die voor de bouw van de machines worden gebruikt. Desondanks noteerde Deere & Co 0,9 procent hoger.

Kabelbedrijf Altice USA bindt de strijd aan met mobiele aanbieders in de VS, door diensten aan te gaan bieden voor 20 tot 30 dollar per aansluiting. Dat meldde The Wall Street Journal dinsdag.

Betaalbedrijven Global Payments en Total System Services (TSYS) willen door een aandelenruil fuseren om een leidende marktpositie te krijgen in deze concurrerende markt. De omzet zal door de fusie uitkomen rond 8,6 miljard dollar, het aangepaste EBITDA-bedrijfsresultaat rond 3,5 miljard dollar en de aangepaste vrije kasstroom op 2,5 miljard dollar. Het aandeel Global Payments daalt vermoedelijk 2,2 procent bij opening, terwijl Total System Services 4,5 procent zal winnen.

Deze week publiceren onder andere Abercrombie & Fitch, Dick’s Sporting Goods, Costco Wholesale, Dell Technologies, Dollar Tree en Gap kwartaalcijfers.

Slotstanden

Wall Street was maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day. De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 2.826,06 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.585,69 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.637,01 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties