(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. Rond de klok van half één noteerde de S&P 500 0,1 procent in het groen.

“Het cijferseizoen gaat door hoewel vandaag een relatief rustige dag is en het tempo later in de week pas wordt opgevoerd”, aldus Jamieson Blake van ADS Securities.

De macro-economische agenda is maandag vrijwel leeg. De voorzitter van de Philadelphia Fed, Patrick Harker, geeft een toespraak. 

Na de banenrapporten en het rentebesluit van de Federal Reserve vorige week, is het deze week qua Amerikaanse economische publicaties überhaupt rustig. De markt zal naast de kwartaalcijfers die verschijnen dan ook vooral aandacht hebben voor al het nieuws rondom president Trump. 

Olie noteerde aan het begin van de middag weinig veranderd. De maart-future op een vat west Texas Intermediate steeg 0,1 procent op 53,88 dollar. Brent met levering april daalde 0,1 procent op 56,76 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,0740 dollar. Bij de opening van de Europese beurzen verhandelde het muntpaar op 1,0775. 

Bedrijfsnieuws

Loews schreef in het vierde kwartaal weer zwarte cijfers, nadat een jaar eerder nog verlies werd behaald. De omzet bleef vrijwel stabiel op 3,3 miljard dollar. Voorbeurs werd in Amerika nog niet gehandeld in het aandeel. 

Onder meer Hasbro, Sysco en Tyson Foods publiceren vandaag ook cijfers. Later in de week volgen onder meer General Motors, Disney, Coca-Cola en Twitter. Marktstrateeg James Swanson van MFS Investment Management wees erop dat hoewel de kwartaalcijfers een verbetering vertonen, er nog altijd sprake is van een krimp van de marges, wanneer de financiële sector buiten beschouwing wordt gelaten.

Slotstanden

Vrijdag sloot Wall Street fors hoger, dankzij een banenrapport dat de verwachtingen overtrof en financiële aandelen die in trek waren vanwege een aangekondigde versoepeling van de regelgeving binnen de sector.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent naar 2.297,41 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 20.071,46 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 5.666,77 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.