(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag dicht bij huis. De S&P 500 stijgt 0,1 procent met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index wint ook 0,1 procent. De Nasdaq levert juist 0,1 procent in.

“De markt is deze week nogal stoïcijns geweest”, zei marktanalist Jane Foley van Rabobank. “Het is augustus, dus het kan zijn dat we tot september moeten wachten om een overtuigende richting te vinden. “Er is nogal wat slecht nieuws”, voegde zij toe, daarmee onder meer verwijzend naar de patstelling in Washington over een nieuw steunpakket. De Senaat ging donderdag met zomerreces en keert pas in september terug. Voor die tijd zal er dus geen stimuleringspakket worden afgesproken en dat zal het opwaarts potentieel voor de markten mogelijk beperken, denken marktkenners.

Na sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt op donderdag, werd vrijdag bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl werd gerekend op een toename van 2,3 procent. 
 
De industriële productie steeg ook in juli. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg met 3,0 procent. Dit was beter dan verwacht.

Verder steeg het consumentenvertrouwen in de VS tussen eind juli en medio augustus beperkt, bleek uit voorlopige data van de Universiteit van Michigan.

Volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth Management, vlakt het Amerikaanse consumentenvertrouwen af omdat nieuwe stimuleringsmaatregelen op zich laten wachten.

Inkomenssteun van de overheid is volgens de marktkenner cruciaal gebleken en wanneer dit niet wordt voortgezet, zal dit zeker nadelig zijn voor de economie en de aandelenmarkten.

Beleggers kijken vrijdag ook vooruit naar de politieke ontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China. Dit weekend treffen de kemphanen elkaar voor het eerst in tijden weer, middels een videoverbinding. De vraag is of deze ontmoeting de kou een beetje uit de lucht zal halen, of juist voor een verdere escalatie zal zorgen.

De euro/dollar noteert vrijdagavond op 1,1845. Een vat WTI-olie wordt tot 0,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials noteert 3,7 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Ook de outlook over het lopende kwartaal was beter dan verwacht.

Apple en Google hebben Fortnite uit hun app-winkels verwijderd. Er is een conflict over de kosten die zij ontwikkelaars in rekening brengen om hun spelletjes te distribueren. Apple gaat 0,2 procent lager, terwijl Alphabet 0, procent daalt.

Cisco daalt 0,6 procent. De aanbieder van onder meer netwerkoplossingen verloor donderdag al zo’n 1,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Voor het lopende kwartaal was de afgegeven outlook een tegenvaller.

CureVac, dat werkt aan een coronavaccin, beleeft vrijdag zijn beursdebuut in New York en stijgt vanaf de IPO prijs van 16 dollar liefst 207 procent tot ruim 49 dollar. Fintechbedrijf Duck Creek, vrijdag ook beursdebutant, wint 49 procent op de openingskoers en noteert op ruim 40 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.