(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt dinsdag dicht bij huis te blijven. Rond de klok van drie uur noteerden de futures voor de Dow Jones en de S&P 500 vrijwel vlak en de Nasdaq 0,2 procent lager.

“Vandaag is waarschijnlijk één van de rustigere dagen in wat verder een drukke en belangrijke week is voor de markten, waarbij beleggers al vooruit kijken naar het Amerikaanse banenrapport van vrijdag”, zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Hij wees op het belang van dat rapport, nadat de voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen vrijdag tijdens de Jackson Hole bijeenkomst duidelijk maakte dat een renteverhoging eraan zit te komen en haar rechterhand, vice-voorzitter Stanley Fisher, opperde zelfs dat dit jaar twee renteverhogingen mogelijk zijn.

“Als het rapport over augustus sterk is dan kunnen we over drie weken bij het volgende rentebesluit zeker iets verwachten, of de markt dat nu wil accepteren of niet”, aldus Erlam. Een zwak rapport zou volgens hem betekenen dat de markten weer gaan twijfelen over een renteverhoging. “Zelfs nu zijn ze nog niet overtuigd”.

Fisher zei dinsdag in een interview met Bloomberg dat het tempo van renteverhogingen afhangt van hoe de Amerikaanse economie zich ontwikkelt. Hij sprak zich niet opnieuw uit over een eventueel tijdstip.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de huizenprijsindex van S&P en het consumentenvertrouwen zoals The Conference Board dat meet. 

Olie was vanmiddag duurder. De oktober-future voor een vat ruwe olie noteerde aan de Nymex 0,8 procent hoger op 47,36 dollar, terwijl een vat Brent een half procent duurder werd op 49,47 dollar.  

Voor elke euro kregen beleggers rond de klok van drie uur 1,1158 dollar. De koers stond daarmee 0,3 procent lager dan maandag. 

“Hoewel de verwachtingen fluctueren als het gaat om een mogelijke renteverhoging in september, is het vooral de kans van 54 procent dat de centrale bank in december de rente verhoogt, die de dollar aantrekkelijk maakt”, volgens valutastrateeg Lukman Otunuga van FXTM.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische voorbeurshandel in Amerika 1,1 procent in de min. Dinsdag maakte de Europese Commissie bekend dat de techreus in Ierland voor zeker 13 miljard euro aan onterecht belastingvoordeel heeft gekregen tussen 2003 en 2014. Dublin moet dit bedrag plus rente terugvorderen. 

“Een bedrag van 13 miljard of meer is een aanzienlijk bedrag”, zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets, die erop wees dat het bedrag zo hoog is omdat Apple als voorbeeld wordt gesteld.

Hershey en Mondelez kunnen ook op aandacht rekenen. Voedselconglomeraat Mondelez maakte maandagavond laat bekend dat het afziet van de overname van chocoladeproducent Hershey. Voorbeurs verloor Hershey bijna 11 procent terwijl Mondelez 3,6 procent steeg. 

Abercrombie & Fitch zag de omzet op kwartaalbasis afnemen en gaf een voorzichtige outlook voor heel het jaar. Volgens het kledingconcern blijft de situatie in Amerika uitdagend. Een aantal maanden geleden sprak Abercrombie & Fitch nog de verwachting uit dat de resultaten zouden verbeteren. Het aandeel verloor meer dan 13 procent.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index won maandag 0,6 procent op 18.502,99 punten, de S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2.180,38 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent hoger op 5.232,33 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.