Wall_Street_Sign_(1-9)

Het gerommel in Washington lijkt Wall Street volledig te negeren. Alle indices spurten dag na dag hoger en zetten nieuwe records op de tabellen. De volatiliteit is bijzonder laag en iedere minuscule dip wordt gevolgd door hernieuwde interesse van kopers. Het lijkt wel alsof de aandelenmarkt niet kan of mag zakken.

De Dow Jones, de S&P 500 én de Nasdaq zetten afgelopen woensdag voor de 5e opeenvolgende dag een nieuw record neer. De laatste keer dat dit gebeurde op Wall Street was in het jaar 1992, het jaar dat papa Bush zijn intrede nam in het Witte Huis.

historische week

Sinds de verkiezing van Trump steeg de Dow Jones al 2.279 punten. Zelfs de problemen rond de immigratie plannen, de controverse bij het ontslag van veiligheidsadviseur Michael Flynn en het terugtrekken van Andrew Puzder als minister van arbeid doet de aandelenmarkt niets.

Goldilocks scenario?

Wall Street gaat er nog steeds van uit dat de minder strenge regels voor de financiële sector en de belastingverlaging voor vennootschappen er snel gaan komen. De Republikeinen hebben nog steeds de volledige politieke controle en Wall Street gelooft in snelle acties.

Ook verwachten ze dat giganten als Microsoft en Apple hun enorme cash voorraden terug naar eigen land zullen brengen eens de regels versoepelen. Dit zou zorgen voor hogere dividenden, overnames en investeringen.

Technologie boven

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nasdaq voor de 7e opeenvolgende dag een nieuw record op de tabellen zette. Dit is niet meer gebeurd sinds 1999, tijdens volle internetbubbel.

Nasdaq

Op korte termijn lijkt de markt wat overkocht, maar de stijging is breed gedragen. Zowel de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq alsook de kleine en middelgrote bedrijven delen in de winst. Dat is een positief signaal voor de toekomst.

Bron: CNN Money