Wall Street is woensdag opnieuw hoger gesloten, onder aanvoering van een oplopende olieprijs en goed ontvangen huizencijfers, en overstijgt de 18.000 punten steeds verder. De Dow Jones index won 0,2 procent op 18.096,27 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 0,1 procent aan op 2.102,40 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent naar 4.948,13 punten. De olieprijzen veerden op nadat data van de Amerikaanse Energy Information Administration voor de zesde achtereenvolgende week een daling in de wekelijkse binnenlandse productie toonden. De productie daalde afgelopen week met 24.000 vaten per dag tot 8,9 miljoen vaten per dag. Later volgde het olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration, die een kleinere toename in de olievoorraden toonde dan een eerder deze week verschenen rapport van de American Petroleum Institute. Dit zorgde voor enige opluchting. Rond het sluiten van de aandelenmarkten noteerde een mei-future op een vat West Texas Intermediate met 3,8 procent naar 42,74 dollar. Een vat Brent werd 3,1 procent goedkoper op 45,41 dollar. Positief was verder dat de verkoop van bestaande huizen herstelde, wat de sterke in dat segment van de Amerikaanse economie onderstreepte. De National Association of Realtors maakte woensdag bekend dat de verkoop van bestaande woningen in maart toenam met 5,1 procent ten opzichte van februari, tot een geannualiseerd aantal van 5,33 miljoen. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1302. Stijgers en dalers De winsten in de S&P 500 index werden aangevoerd door de sectoren energie, financieel en technologie.
Het kan te vroeg zijn om al conclusies over te trekken, maar het lijkt erop dat de markt gestimuleerd wordt door sectoren die er eerder juist slecht voorstonden, zei analist Paul Nolte van Kingsview Asset Management. Dit jaar staat de energiesector tot nog toe 11 procent hoger.
Wat Nolte echter zorgen baart is dat, hoewel steeds meer fondsen meedoen in de opwaartse beweging, de volumes nog steeds lager dan gemiddeld zijn. In de Dow Jones ging United Health aan kop met een koerswinst van 2,6 procent. Verder steeg Goldman Sachs 2,7 procent en American Express, dat nabeurs met cijfers komt, 2,3 procent. Tegenover deze winsten stond het verlies van Coca-Cola van 4,8 procent. De frisdrankgigant leverde in nadat het over het eerste kwartaal een lagere omzet en nettowinst rapporteerde op 2 procent hogere volumes. Verder won chipproducent Intel woensdag 1,3 procent, nadat het bedrijf dinsdag nabeurs de verwachtingen voor de omzetgroei neerwaarts bijstelde en tevens aankondigde 12.000 banen te zullen schrappen. Yahoo, dat net als Intel dinsdag nabeurs met cijfers kwam, won ruim 4 procent, na beter dan verwachte resultaten. Het techconcern gaf geen update over de mogelijke verkoop van de internetactiviteiten en Yahoo Japan. Mitsubishi Motors verloor 15,2 procent, nadat het bedrijf erkende te hebben gesjoemeld met testen die het brandstofverbruik meten. Net als American Express komen ook speelgoedfabrikant Mattel en de moedermaatschappij van KFC, Yum Brands, nabeurs met resultaten over het afgelopen kwartaal. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.