(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt donderdag vermoedelijk een pas op de plaats, nadat woensdag de mijlpaal van 26.000 punten door de Dow Jones index werd geslecht. Een halfuur voordat de markten opengaan noteerde de future op de S&P 500 vrijwel onveranderd.  

Beleggers kregen en krijgen ook vandaag weer de nodige bedrijfscijfers te verwerken. Woensdag sprongen de resultaten van Goldman Sachs en Bank of America in het oog. De winstcijfers van deze banken, net als eerder die van Citigroup en JPMorgan, werden flink gedrukt door de impact van de verlaagde belastingen door de regering van president Donald Trump. Vandaag openden onder meer Morgan Stanley en PPG Industries de boeken. Na de slotbel staan de resultaten van IBM en American Express nog geagendeerd.  

Verder werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de afgelopen week stevig is gedaald, met 41.000 stuks.  De industriële activiteit in de regio rondom Philadelphia is in januari minder hard gegroeid. De Philly Fed index daalde van 27,9 in december naar 22,2 in januari.  

Tot slot bleek uit cijfers van de Amerikaanse overheid dat het aantal in aanbouw genomen woningen in december is gedaald, net als de afgegeven bouwvergunningen. 

Later vanmiddag verschijnen nog de wekelijkse olievoorraden.   

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,2243 ten opzichte van 1,2214 rond het slot van de beurzen op woensdag. 

Olieprijzen noteerden vlak tot licht lager. 

Bedrijfsnieuws

Morgan Stanley boekte in het afgelopen kwartaal hogere resultaten, geholpen door stijgende inkomsten van zijn grote vermogensbeheertak en rekening houdend met een fikse belastingafschrijving, die overigens lager was dan aanvankelijk voorzien. Morgan Stanley is de laatste van de zes grote Amerikaanse zakenbank die de cijfers over het vierde kwartaal rapporteert. In de handel voorbeurs steeg de koers met 1,00 procent. 

PPG Industries zag in het vierde kwartaal van 2017 de omzet en winst uit voortgezette activiteiten toenemen. Het concern wil in 2018 tenminste 2,4 miljard dollar beschikbaar stellen voor acquisities en de inkoop van eigen aandelen. De naam AkzoNobel viel daarbij donderdag niet in het kwartaalbericht van PPG, dat vorig jaar probeerde het Nederlandse verfconcern in te lijven. Het aandeel PPG daalde 2,2 procent. 

Alcoa leed in het vierde kwartaal van 2017 als gevolg van eenmalige lasten voor reorganisaties een verlies, ondanks een gestegen omzet. Dit maakt de Amerikaanse aluminiumproducent woensdagavond reeds bekend. Voor 2018 voorziet Alcoa een wereldwijd tekort aan aluminium van 300.000 tot 700.000 ton en een groei van de vraag naar het metaal van 4,25 tot 5,25 procent. Dit zal voor Alcoa naar verwachting een aangepaste EBITDA opleveren van 2,6 miljard tot 2,8 miljard dollar, exclusief bijzondere posten. In de handel voorbeurs daalde de koers 5,4 procent. 

Slotstanden

Wall Street zette woensdag een nieuw record in de boeken. De Dow Jones index won 1,3 procent op 26.115,65 punten en sloot daarmee voor de eerste keer boven de 26.000 punten. De S&P 500 steeg 0,9 procent naar 2.802,56 punten en de Nasdaq won 1,0 procent op 7.298,28 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.