(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde maandag met nog een paar uur handel te gaan dicht bij huis. De S&P 500 en de Dow Jones index stonden iets onder hun recordniveaus van voor het weekend, terwijl de Nasdaq licht steeg.

Hoop op lagere rentes hielpen de Amerikaanse beurzen afgelopen week in het zadel. Nu het zo goed als zeker is dat de Federal Reserve de rente later deze maand zal verlagen, verschuift de aandacht naar het cijferseizoen. De algemene verwachting voor de bedrijven in de S&P 500 is dat de resultaten tegen zullen vallen.

Marktanalist David Madden van CMC Markets zag maandag wat nervositeit richting het cijferseizoen maar wel een onderliggend sentiment dat nog steeds positief is.

Citigroup gaf maandag de aftrap voor de Amerikaanse financials en presteerde qua winst en omzet beter dan verwacht. Wel vielen de resultaten uit handelsactiviteiten tegen, waardoor het aandeel niet wist te profiteren.

Chinese macrodata waren over de gehele linie goed, met sterker dan verwachte stijgingen van de industriële productie en de detailhandelsverkopen in juni, waar een iets zwakkere economische groei tegenover stond in het tweede kwartaal. Volgens marktkenners neemt hierdoor de hoop op meer stimuleringsmaatregelen door Beijing toe en lijken tot nu toe genomen maatregelen hun vruchten af te werpen.

Positief was de ontwikkeling van de Empire State Index. De index steeg van 8,6 negatief in juni naar een stand van 4,3 positief in juli. In juni ging het nog om de grootste daling ooit gemeten in een maand.

De euro/dollar noteerde maandagavond licht lager op 1,1258. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Citigroup steeg een bescheiden 0,1 procent. De nettowinst bedroeg 4,8 miljard dollar, of 1,95 dollar per aandeel op een omzet van 18,8 miljard euro. De winst per aandeel was boven verwachting, net als de omzet. Teleurstellend was dat de handelsactiviteiten onder verwachting presteerden en dat de markt erop rekende dat Citi sterker zou snijden in de operationele kosten bij deze tak, aldus vermogensbeheerder Axel Pierron van Opimas.

Gedurende de week zullen ook andere grote Amerikaanse banken hun cijfers rapporteren. Dinsdag is het de beurt aan JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo.

Gilead Sciences steeg maandag 2,5 procent. De Amerikaanse farmareus breidt de samenwerking met het Belgisch-Nederlandse Galapagos uit. Gilead betaalt eenmalig 3,95 miljard dollar en krijgt daarmee de komende 10 jaar een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige klinische programma’s van Galapagos buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. Ook investeert Gilead voor 1,1 miljard dollar in aandelen Galapagos, waardoor het belang groeit naar maximaal 29,9 procent. Het aandeel Galapagos steeg maandag aan de Nasdaq ruim 17 procent.

Symantec verloor 16 procent, nadat CNBC meldde dat de de overnamegesprekken met Broadcom mislukt zijn. Verschillende anoniemen bronnen zeggen tegen de zakenzender dat Symantec niet bereid was om een prijs van minder dan 28 dollar per aandeel te accepteren. Broadcom steeg bijna 2 procent.

Charles Schwab zou gesprekken voeren om de vermogensbeheeractiviteiten van USAA over te nemen voor 2 miljard dollar. Dit meldde The Wall Street Journal maandag. Het aandeel Charles Schwab steeg 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties