(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag overwegend hoger gesloten, gesteund door hogere koersen voor technologiebedrijven, terwijl de Dow Jones-index voor de zevende dag op rij daalde.

De S&P500-index eindigde 0,2 procent hoger op 2.767,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.781,52 punten en de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 24.657,80.

Het was de zevende verliesdag op rij voor de Dow Jones-index, die veel internationale bedrijven telt die gevoelig zijn voor het handelsklimaat. Onzekerheid over het wereldhandelsklimaat beheerst al sinds maart de stemming op de beurzen en dat was woensdag niet anders.

Na de verkoopgolf op Wall Street van dinsdag, toen de VS dreigden met invoerheffingen op 450 miljoen dollar aan Chinese producten, leken beleggers weer terug te worden gelokt op de beurs.

De regering Trump deed er dinsdagavond nog een schepje bovenop met een rapport dat China beschuldigde van systematische “economische agressie” tegen de Verenigde Staten.

De stijgende spanningen kunnen de mondiale groei lelijk hinderen en zorgen daarover drukken al maanden op het sentiment. Beleggers zien daarnaast dat de economische cyclus tegen zijn einde loopt.

“Dit lijkt op een opluchtingsrally. Historisch is veel volatiliteit die het gevolg is van nieuwskoppen van voorbijgaande aard, en als de koppen vervagen lopen de markt langzaam weer terug. Vandaag zou het begin van zo’n beweging kunnen zijn”, zei Lance Humphrey van USAA.

“Als de invoertarieven verder omhoog gaan, is dat ongunstig en kan dat het vertrouwen ondermijnen. Maar vaak wordt de soep niet zo heet gegeten. Veel van wat we zien is retoriek en als je daarop handelt zit je waarschijnlijk mis.”

De olieprijs steeg bijna 1,8 procent tot 65,91 dollar in New York en de euro/dollar was weinig veranderd op 1,1584 dollar.

Bedrijfsnieuws

Oracle was een van de grote dalers woensdag met een verlies van 7,5 procent. Beter dan verwachte kwartaalcijfers werden gevolgd door een zwakke vooruitblik.

De rest van de technologiesector stond in een beter daglicht. Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 0,5 procent, Microsoft werd 1 procent meer waard.

Koffiewinkelketen Starbucks ging onderuit. De koers daalde 9 procent nadat het bedrijf aankondigde meer vestigingen te gaan sluiten op de Amerikaanse markt, waar de spoeling te dun wordt met alle koffietentjes.

General Electric daalde 0,6 procent, na het nieuws dat het fonds voor het eerst in meer dan een eeuw niet langer deel zal uitmaken van de Dow Jones-index. In de plaats komt Walgreens Boots Alliance, dat 5,2 procent meer waard werd.

21st Century Fox sloot 7,5 procent hoger, nadat Disney zijn bod op een deel van het mediaconcern verhoogd naar meer dan 70 miljard dollar. Daarmee ging Disney over het ongevraagde bod van rivaal Comcast heen. Disney werd 1 procent meer waard, Comcast 1,8 procent.

PayPal won 1,7 procent nadat een analist zei dat de recent aangekondigde overname van Hyperwallet strategische voordelen biedt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.