(ABM FN-Dow Jones)

Wall Street eindigt vlak

Techsector onder druk.

Amerikaanse beurzen zijn dinsdag vlak gesloten, nadat een verkoopgolf in technologie-aandelen streed met koersstijgingen van energie- en industriële fondsen.

De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,03 procent hopger op 2.979,39 punten, de Nasdaq daalde 0,04 procent en de Dow Jones-index eindigde 0,28 procent hoger. 

Beleggers keken naar een mogelijke rotatie van defensieve fondsen en snelgroeiende technologie-aandelen naar meer cyclische sectoren zoals energie, industriële producenten en grondstoffenfondsen, die dinsdag hoger stonden. 

“Het grote verhaal is de aanhoudende rotatie die we een paar dagen geleden zagen beginnen”, stelde marktanalist Willie Delwhich van R.W. Baird. “Als we echt kunnen weggaan van geleid worden door een smalle basis van defensieve aandelen naar geleid worden door cyclische en kleinere bedrijven, dan zou dat een gezonde ontwikkeling zijn voor de markt”.

Defensieve sectoren, waaronder vastgoed, nutsbedrijven en levensmiddelenproducenten trokken de grote indices dinsdag omlaag. Kleinere fondsen in de Russell 2000 index stegen juist. 

IT-aandelen stonden onder druk, nadat de openbare aanklagers in vijftig Amerikaanse staten maandag een onderzoek aankondigden naar “potentieel monopolistisch gedrag” van Google. De zorgen van toezichthouders over de macht van grote technologiebedrijven werden hierdoor bevestigd. Aandelen van Facebook, Amazon, Netflix en Alphabet – het moederbedrijf van Google – verloren allemaal terrein.

“Het risico is dat we halverwege deze rotatie blijven steken en dat er vervolgens nergens meer momentum is”, zei Delwhich.

De markt keek verder met name uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank aanstaande donderdag, waarbij aanhoudend wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat de centrale bank het monetair beleid flink zal versoepelen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen in het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in augustus is gedaald. De NFIB-index daalde van 104,7 in juli naar 103,1 in augustus, het laagste niveau in vijf maanden.

De euro/dollar noteerde op 1,1040. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1056 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde weinig veranderd. 

Bedrijfsnieuws
 
Apple stond in de schijnwerpers met de presentatie van zijn nieuwe iPhone, die vanaf 699 dollar in de winkels komt te liggen, en een relatief goedkope videostreamingdienst die moet gaan concurreren met Netflix en Walt Disney. Het aandeel sloot 1,2 procent hoger.

Netflix en Disney daalden 2,2 procent.

Ford Motor zakte 1,3 procent, nadat Moody’s de kredietwaardigheid van de autoproducent verlaagde van Baa3 naar Ba1, gezien de aanzienlijke operationele- en markt-uitdagingen,  verwachte zwakke inkomsten en kasstroom en een kostbare herstructurering.

HD Supply verloor 4 procent, nadat het industriële distributiebedrijf een sterke kwartaalwinst rapporteerde, terwijl de omzet tegenviel en de outlook voor het huidige kwartaal teleurstelde.

Visa sloot 2,9 procent lager. De creditcardmaatschappij kwam maandag al onder druk te staan, vanwege een sterke daling van het aantal betalingen, en trok sectorgenoten als Mastercard, Square en PayPal met zich mee.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties