Wall Street gaat vrijdag een hoger slot tegemoet, waarmee aandelen herstellen, terwijl beleggers worstelen met een teleurstellend banenrapport en de gevolgen voor het monetaire beleid.

De Dow Jones noteerde een halfuur voor het slot van Wall Street 0,4 procent hoger op 17.731,39, terwijl de S&P 500 index 0,3 procent hoger stond op 2.055,98 en de Nasdaq 100 index 0,3 procent hoger op 4.730,20.

De toonaangevende beursindices stevenen weliswaar nog steeds af op het tweede achtereenvolgende wekelijkse verlies. Zwakke economische publicaties hebben zorgen opgeroepen over de binnenlandse groei.

Vrijdag werd bekend dat bedrijven minder mensen aannamen in april, met een banengroei van slechts 160.000, terwijl het werkloosheidspercentage onveranderd bleef uitkomen op 5 procent. Economen hadden verwacht dat de economie 203.000 banen zou toevoegen.

Het zwakker dan verwachte banenaantal wakkerde speculatie aan dat de Federal Reserve waarschijnlijk zal afzien van een renteverhoging in de komende maanden.

“Het banenrapport is een indicator die achterloopt, en omdat alle andere economische indicatoren al op een vertraging van de economie wezen, was het slechte aantal al ingecalculeerd”, zei Randy Frederick, managing director bij Schwab Center for Financial Research.

“Aan de ene kant toont dit banenrapport dat de Fed niet in staat zal zijn de rente te verhogen tot het einde van dit jaar, door wat er zich in het buitenland afspeelt en vanwege de naderende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De Fed kan de rente nog één keer verhogen in december, om geen gezicht te verliezen, net als het vorig jaar deed”, zei Chris Gaffney, voorzitter bij EverBank World Markets.

De dollar verzwakte vrijdag ten opzichte van de euro en de yen.

De olieprijs deed vrijdag eerdere verliezen teniet en sloot hoger, nadat ontembaar vuur in Canada tot onderbrekingen in de olieproductie leidde, en de olieprijs hoger stuwde.

Een aanval op een faciliteit in Nigeria belemmerde de output in dat land.

De prijs van een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Index 0,8 procent procent hoger op 44,66 dollar per vat.

Eerder stond de olieprijs 1,8 procent lager. De ommekeer kwam tot stand na berichtgeving dat de bosbranden in Canada zich verder hadden verspreid naar een olie-rijke regio, waardoor de geschatte olieproductie die onderbroken wordt verder opliep.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Endo International stonden 40,1 procent af, nadat de firma zijn outlook neerwaarts bijstelde.

GoPro Inc. verloor 1,6 procent, nadat de camerafabrikant bekendmaakte een groot verlies te hebben geboekt.

Herbalife Ltd overtrof met zijn resultaten de verwachting van analisten en steeg 10,2 procent.

Yelp won 22,6 procent, nadat het online-review bedrijf zijn omzetverwachting voor het jaar opschroefde na beter dan verwachte resultaten.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.