(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Oliemarkten eisten de aandacht op, nadat het oliekartel OPEC een dag eerder een akkoord op hoofdlijnen bereikte over het terugbrengen van de olieproductie. De markt toonde zich evenwel sceptisch over de plannen van het oliekartel.

Analisten van Goldman Sachs zeiden dat het opdrijven van de prijzen via een productievermindering zelfvernietigend werkt voor zogenaamde lage-kosten-producenten, omdat een hogere prijs een stimulans zou bieden voor producenten die tegen hogere kosten produceren om de productie te hervatten.

Grondstoffenspecialist Nitesh Shah van ETF Securities concludeerde dat het afdekken van de OPEC-productie op 33,0 miljoen vaten per dag weinig zal veranderen om marktevenwicht te bereiken, aangezien een groot deel van de olieproductie voor rekening komt van niet-OPEC landen.

Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent op 46,74 dollar, terwijl een november-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 48,25 dollar.

De aandacht gaat donderdag ook uit naar de wekelijkse steunaanvragen en andere macro-economische data zoals de nieuwste economische groeiramingen, terwijl er ook weer leden van de Federal Reserve zullen spreken, waaronder voorzitter Janet Yellen.

De euro/dollar noteerde op 1,1219. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1217 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1203 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Philip Morris International verhoogde de outlook voor dit jaar. De sigarettenfabrikant rekent dit jaar op een winst van 4,53 tot 4,58 dollar per aandeel. Eerder ging het bedrijf uit van een winst per aandeel in 2016 van tussen de 4,45 en 4,55 dollar per aandeel.

PepsiCo maakte resultaten over zijn derde kwartaal bekend. De winst bleek te zijn gestegen en ook verhoogde de onderneming de outlook voor het volledige jaar. Het aandeel steeg voorbeurs met dik 2 procent.

Slotstanden 

Bij de slotbel noteerde de Dow Jones index woensdag 0,6 procent hoger op 18.339,24 punten, stond de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.171,37 punten en won technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent op 5.318,55 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.