Wall Street gaat vrijdag een lager slot tegemoet, ondanks enkele sterke Amerikaanse macrocijfers over onder meer de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen. 

De Dow Jones noteerde circa een half uur voor het slot van Wall Street 1,0 procent lager op 1.7552,00, terwijl de S&P 500 index 0,8 procent lager stond op 2.048,00 en de Nasdaq 100 index 0,4 procent prijsgaf op 4.720,63.

Europese beleggers reageerden daarmee overwegend positiever op enkele macro-economische cijfers uit Amerika. Europese beurzen koersten een groot deel van de dag in het rood, maar dit veranderde na data over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan.

De detailhandelsverkopen stegen in april met 1,3 procent en het consumentenvertrouwen liet volgens analisten van KBC een “opmerkelijk” herstel zien, met een stijging van 89,0 naar 95,8.

Omdat de detailhandelsverkopen sterk bleken, is de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in juni nog niet verkeken. Bestuurslid van het Federal Open Market Committee en Boston Fed voorzitter Eric Rosengren waarschuwde donderdag in een toespraak dat de markten te negatief zijn over de economie en het verloop van eventuele renteverhogingen.

Verder bleken de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in maart gestegen met 0,4 procent op maandbasis. De stijging op jaarbasis kwam uit op 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde rond de klok van half tien op 1,1314.

Olie werd goedkoper. De prijs van een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Index 1,1 procent lager op 46,21 dollar per vat. 

In het op vrijdag gepubliceerde maandrapport van de Organisatie van olie-exporterende landen werden vergelijkbare uitspraken gedaan. De OPEC verwacht dat de dalende olieproductie in de Verenigde Staten en de flink afgenomen investeringen in nieuwe olieprojecten ervoor zullen zorgen dat het wereldwijde forse overaanbod van olie dit jaar zal slinken.

Bedrijfsnieuws

Apple maakte donderdagavond bekend 1 miljard dollar te gaan investeren in de Chinese taxidienst Didi, een concurrent van Uber. Voor de openingsbel in New York daalde het aandeel Apple 0,3 procent, maar won later op de dag 0,1 procent.

J.C. Penney stelde teleur met de cijfers over het afgelopen kwartaal. De omzet daalde onverwacht, maar het verlies nam af. De verwachtingen voor de rest van het jaar werden door de warenhuisketen grofweg herhaald. Het aandeel gaf een half uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen 3,5 procent prijs. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.