(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond de klok van drie uur tot 0,3 procent lager.

“Er ligt een relatief rustige dag voor de boeg voor de Amerikaanse markten als we kijken naar economische data, alhoewel de belangrijkste publicatie de resultaten van Alcoa zijn, waarmee het kwartaalcijferseizoen van start gaat”, zei Jamieson Blake van ADS Securities.

Later in de week komen ook grote Amerikaanse banken met kwartaalresultaten. De macro-economische agenda bevat dinsdag geen richtinggevende items. Maandag was het op macro-economisch vlak ook al stil vanwege de voering van Columbus Day.

Olie noteerde een half uur voor de openingsbel lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent lager op 51,01 dollar, terwijl een december-future Brent ook 0,7 procent lager noteerde op 52,77 dollar.

Analisten van Goldman Sachs schreven in een rapport dat de olieprijs weer zou kunnen dalen tot het niveau van 43 dollar als het oliekartel OPEC en Rusland er volgende maand niet in slagen om een overeenkomst te bereiken voor het terugbrengen van de productie. Het Internationaal Energieagentschap zei dinsdag in zijn maandrapport dat de OPEC in september op recordniveau olie produceerde.

De euro/dollar noteerde rond de klok van drie uur op 1,1083. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1115 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1137 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Aluminiumfabrikant Alcoa opende dinsdag voor opening van de markten zijn boeken over de afgelopen verslagperiode. Het is de laatste keer dat dit gebeurde als één bedrijf, want Alcoa is van plan om zich op te splitsen. De resultaten worden traditiegetrouw als het officieuze begin van het cijferseizoen gezien.

De aluminiumproducent heeft in het afgelopen kwartaal een minder hoge omzet geboekt dan een jaar terug, terwijl de winst juist opliep. De resultaten vielen iets tegen en het aandeel Alcoa daalde in de handel voorbeurs met ruim 4 procent.

Het aandeel Twitter blijft in de schijnwerpers staan vanwege overnamegeruchten. Maandag ging er maar liefs 11,5 procent van de koers af en dinsdag in de handel voorbeurs was sprake van een klein herstel van dik 2 procent.

Seagate Technology verhoogde zijn omzetverwachting voor het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Het aandeel steeg licht voordat de markten opengaan. 

Slotstanden 

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,5 procent naar 2.163,66 punten, de Dow Jones index won eveneens 0,5 procent op 18.329,04 punten en de Nasdaq noteerde 0,7 procent hoger op 5.328,67 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.