(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, ondanks de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 3.276,01 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 27.005,84 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 10.706,13 punten.
 
Het sentiment werd woensdag gedomineerd door de oplaaiende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, terwijl beleggers zich afvroegen of het Congres een akkoord over de volgende stimuleringswet zal bereiken voordat beleidsmakers aan hun zomerreces beginnen.

Het sentiment kwam voorbeurs onder druk te staan nadat het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat Washington Beijing heeft opgedragen zijn consulaat in Houston te sluiten. Beijing sprak van een buitensporige en ongekende maatregel en dreigde met tegenmaatregelen.

Strateeg Richard McGuire van Rabobank sprak van een “zeer ernstige ontwikkeling”, maar noemde de omslag in het sentiment bescheiden met name gezien het feit dat het de escalatie van de spanningen betreft tussen twee [economische] superkrachten.

De Amerikaanse president Trump heeft deze maand de hoop op een fase twee handelsovereenkomst met China afgezwakt, door te zeggen dat de relatie tussen de twee landen te zwaar beschadigd is door de pandemie. China heeft gedreigd met represailles tegen twee Europese fabrikanten van telecomapparatuur als de Europese Unie de VS volgt door Huawei Technologies van zijn 5G-netwerken te weren, meldde The Wall Street Journal deze week.

Mitch McConnell. leider van de meerderheid van de senaat, zei dinsdag dat het onwaarschijnlijk is dat het Congres stel een nieuw wetsvoorstel voor fiscale stimulering zal goedkeuren.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten bekend dat de verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten in juni op maandbasis is gestegen met 20,7 procent. Op jaarbasis was echter sprake van een daling met 11,3 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige week gestegen met 4,1 procent. De marktindex steeg van 815,5 tot 848,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1577. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1591 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1526 op de borden. 

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn in de week eindigend op 17 juli gestegen met 4,9 miljoen vaten tot 536,6 miljoen vaten. De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,02 dollar, ofwel 0,1 procent, lager op 41,90 dollar.

Donderdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de leidende indicatoren later op de dag.

Bedrijfsnieuws

De Verenigde Staten hebben in eerste instantie 100 miljoen doses van een potentieel coronavaccin van Pfizer en BioNTech besteld. Daarvoor betaalt Washington 1,95 miljard dollar. De VS zouden het vaccin gratis beschikbaar willen stellen aan de eigen bevolking. Pfizer steeg ruim 5,0 procent en BioNTech won ruim 11,0 procent.

Fiat Chrysler heeft de banden met Waymo, onderdeel van Alphabet, aangehaald. Dit meldde de Italiaanse autofabrikant woensdag zonder financiële details te verstrekken. Fiat Chrysler tekende een exclusieve overeenkomst met de dochter van Alphabet onder meer voor de ontwikkeling en het testen van kleine bedrijfsauto’s.
 
Best Buy profiteert in zijn nog lopende tweede kwartaal flink van de toegenomen populariteit van onlinewinkelen. Tot en met afgelopen zaterdag steeg de online omzet dit kwartaal met liefst 255 procent op jaarbasis, met name dankzij de verkoop van computers, tablets en huishoudelijke apparaten. De totale omzet ligt tot nog toe 2,5 procent hoger dit kwartaal. Het aandeel steeg ruim 8,0 procent.

United Airlines heeft in het tweede kwartaal een stevig verlies van 1,6 miljard dollar geboekt als gevolg van de coronapandemie waardoor de luchtvaart wereldwijd grotendeels tot stilstand kwam. De maatschappij noemde het kwartaal dan ook het “moeilijkste ooit” in zijn 94-jarig bestaan. Het aandeel verloor bijna 4,0 procent.

Snap Inc is in het tweede kwartaal dieper in het rood gedoken, terwijl de omzet beter was dan verwacht en het aantal gebruikers conform de verwachting groeide. Vanwege de onzekerheid rond de coronapandemie gaf Snap dinsdag geen outlook voor het derde kwartaal. Het aandeel lijkt 6 procent lager te openen. Het aandeel verloor ruim 6,0 procent.

Texas Instruments heeft in het tweede kwartaal beter dan de eigen verwachting gepresteerd en wist de marktverwachting ook te overtreffen. Het aandeel verloor circa 2,5 procent.

Nabeurs komen Microsoft en Tesla met kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.